100 еколошких и еколошких пројеката (2022)

Преглед садржаја

 • Водич за еколошке и иновативне пројекте

100 еколошких и еколошких пројеката (1)

Водич за еколошке и иновативне пројекте

Иако би се неки од нас могли запитати… Шта је заједничко за слушне апарате на соларни погон, претплату на одећу за бебе и мобилну технологију за фармере у источној Африци?

Заправо ове еколошки, сараднички или образовни пројекти, делимично, одговарају на једноставно питање… Да ли имамо решења која могу да понуде прилике за борбу против климатских промена или брзо напредовање ка зеленој и одрживој будућности за све?

Овде долази Сустаиниа100 и многи други од интереса. А сараднички пројекат где се сваке године појави 100 нових прича – од 2012. – да нам покажу открића на челу зелених и одрживих иновација како бисмо научили и инспирисали себе.

Будућност зависи од иницијатива које поштују животну средину и које су корисне за друштво

Различите идеје показују начине за уштеду воде, поновну употребу, управљање отпадом, еко-иновацију, одрживу изградњу или заштиту производње хране међу многим другим акцијама које се одвијају широм света са 100 предлога за иновативни пројекти и еколошке идеје (Поред тога, на крају смо додали Стартуп Веекендс Сустаинабле Револутион - Са више од 500 предлога широм света) .

Постоји много примера еколошких и занимљивих пројеката, али ћемо издвојити неке који нам се чине интересантним. Примери иновативних пројеката који овај свет чине мало бољим…

Еколошки пројекат модуларног становања.

Арцхиблок пројектује еколошку и монтажну модуларну кућу која производи више енергије него што троши. Енергетска ефикасност куће постиже се коришћењем свих могућих ресурса монтажне конструкције, употребом прозора са дуплим стаклима, соларних панела, прибора за ефикасно коришћење воде, коришћењем светлости скоро 100 као и зидова дизајнираних за побољшање перформансе вашег термичког омотача.

100 еколошких и еколошких пројеката (2)

(Video) У оквиру еколошког пројекта посађено 200 садница у Бачкој Паланци

Како у овој врсти пројеката многи од нас траже квалитетне информације и практичне и стварне примере, верујемо да смо направили два занимљива чланка која нам могу помоћи; Један је бесплатни планови еколошких кућа који окупља речник од 28 типова еколошких и одрживих домова за преузимање планова, а други је фокусиран на дрво у грађевинарству где је поред информација, више од 50 различитих водича и приручника дато у овом обзир .

Или нове цигле са бактеријама које апсорбују ЦО2. Можете ли замислити велике зграде које су буквално чистачи животне средине!

100 еколошких и еколошких пројеката (3)

Пројекти за храну

Сектор за храњење истаћи решења која трансформишу прехрамбене системе кроз урбану пољопривреду са иновативним пословима и еколошки пројекти, адресирање од третмана отпада од хране или заштите средстава за живот малих фармера. Иновативне еколошке идеје које непрестано побољшавају нашу животну средину и здравље.

ПројекатСки Греенс говори о вертикалном гајењу поврћа помоћу хидрауличког система затвореног воденог кола. Пројекат је способан да ради са мање од 5% воде у традиционалном усеву, смањујући употребу ђубрива и пестицида неопходних у традиционалном пољу на 25%. Поред тога, његова хидраулична технологија троши веома мало електричне енергије, торањ захтева око 40 вати на сат.

100 еколошких и еколошких пројеката (4)

Као што сам истакао, у чланку ИКЕА о хидропонској башти једноставно можемо имати „мини башту“ код куће по веома ниској цени да би наше свеже поврће било на столу.

Еко модни пројекти

Примери иновативних технолошких пројеката има много, у сектору Еколошка модаПронаћи ћете решења у распону од предива за рибарске мреже или половну дечију одећу до новог облика обојене тканине, па чак и сервиса за поправку фармерки. Машта бизнисмена да се пројектује иновативни еколошки производи заснована на технологији је добра прилика да се дође до тржишта које све више захтева а Иновативни пројекат а то је одрживо.

100 еколошких и еколошких пројеката (5)

Од бренда панталона Нудие Јеанс покренуо сам пројекат бесплатна поправка панталона широм света за ваш бренд. Идеја потиче из програма „Еко-циклус” који има за циљ да продужи животни циклус фармерки. Осим што нуди бесплатне поправке, Програм Ецо-Цицле омогућава својим купцима да врате истрошене панталоне у замену за 20% попуста на следећи пар. Запамтите да је за производњу једног пара фармерки потребно више од 6.800 литара воде.

Транспортни пројектиеколошки

Сектор саобраћаја представља приступ немоторизованом и јавном превозу. У том смислу, један од најзначајнијих пројеката је вебСпинлистер, платформа која омогућава приватним корисницима да изнајмљују или позајмљују бицикле у више од 65 земаља. У градовима широм света, многи бицикли се свакодневно не користе, док остали становници или туристи траже еколошки прихватљивији превоз, два точка. Иницијатива попуњава ову празнину промовишући да људи могу да приступе бициклима брзо и по ниској цени, па чак и бесплатно.

(Video) 40 прелепих дрвених врата! Идеје за сеоску кућу и стан!

100 еколошких и еколошких пројеката (6)

И ту би у пројектовање ушао концепт превенције и адаптације, спречавања саобраћајних гужви, спречавања елементарних непогода… итд. То смањује могуће ризике и у чланку о отпорности можемо много научити.

Пројекти технолошке

У сектору за зелена и одржива технологија, налазимо различите технологије 3Д штампача или сензора фокусираних на уштеду воде, од праћења усева или мапирања соларног потенцијала градова као што је пројекат Мапдвелл Солар Систем који је креирао МИТ са циљем да се визуелизује потенцијална соларна енергија на крову током сваког сата сваког дан.

Пројекат заснован на еколошке идеје веома занимљиво да тренутно покрива само неколико градова у Америци и Чилеу, али чији је програм фокусиран на глобалну скалабилност.

100 еколошких и еколошких пројеката (7)

Вести идеје технологије Они дају значајну вредност нашим плановима или радним скицама. Веома је препоручљиво да посетите интерактивну мапу где уносимо различите интерактивне алатке за помоћ.

Здравствени пројекти

Добре идеје за иновативне пројекте а са технолошком базом има много, али ова сеже до срца. На пример, њега Пројекат Соларно ухо. Директно из срца Бразила, дигитални слушни апарати са пуњивим батеријама са сунцем засновани на технологији која се слободно дели. Пуњиво до три године. Алтернатива чија ће технологија помоћи хиљадама људи без ресурса да могу да чују.

100 еколошких и еколошких пројеката (8)

Један од пет најбољихиеколошке иновације представљени ове године засновани су на моделима циркуларне економије, што показује економску вредност производа који имају моћ да се рециклирају. Еколошки пројекти који се крећу од претварања отпада од хране у биогорива, поновне употребе филтера за климатизацију или рециклирања 100% материјала коришћењем нових текстилних производа.

Треба имати на уму да иза Сустаиниа100 стоје УН Глобал Цомпацт, Цоннецт4 Цлимате, Регионс20, ВВФ, ДНВ ГЛ, Реалданиа, Сторебранд и Међународна федерација за становање и планирање, организације које заједнички настоје да истакну потенцијал за трансформацију одоздо према горе са плановима који су економски исплатив и сараднички заснован на Иновативни пројекат.

Да бисмо имали представу о секторима које извештај покрива, остављам следећу слику; Од здравства, зграда, технологије, транспорта, хране, енергетике, градова, образовања… итд

(Video) THIS is why I NEVER use Fabric Softener AGAIN 💥 (Shocking) 🤯

100 еколошких и еколошких пројеката (9)

Приступ еколошком водичу од 100 одрживих решења из Сустаиниа100 можете видети ОВДЕ (Крежите мапом да бисте видели решења еколошких и еколошких проблема).

А сада је више времена да видите сјајне платформе које чине нове зелене стартапе…

Базе нових пројеката који поштују животну средину сваке године

Европска унија (ЕУ) има програм под називом ЛИФЕ пројекти који се спроводе са перспективом побољшања природе, животне средине и климатских акција.

100 еколошких и еколошких пројеката (10)

Сваке године се представљају предлози и награђују се победници, али сви су сакупљени на мапи коју можемо да консултујемо и одатле извлачимо идеје. Комплетан портал можете погледати ОВДЕ, на дну је одељак „Пројекти и резултати“ где ћемо пронаћи мапу и базу података свих иницијатива.

На глобалном нивоу, такође се одржава такмичење Стартуп Веекендс Сустаинабле Револутион (са више од 500 предлога) где учествују идеје из свих земаља света, увек из еколошке перспективе одрживости.

100 еколошких и еколошких пројеката (11)

Планови су представљени и гласани широм света и истина је да су прилично занимљиви и могу се консултовати са глобал-сустаинабле-револутион.цом (Прелистајте доле и видећете предлоге - на енглеском је). Пример предлога који постоје би био…

100 еколошких и еколошких пројеката (12)

Напомена: Ако желимо да пронађемо више информација од интереса, увек им можемо приступити преко гоогле ацадемицо. Где можемо пронаћи бесплатне књиге и многе документе које обезбеђују универзитети технолошка револуција и проналазак.

(Video) How we can stop Africa's scientific brain drain | Kevin Njabo

Боље идеје и сврхе

Желимо да се сетимо једног релевантног филма у коме је помешано 35 сензација и примера веома зелених идеја, са пуно оригиналне рециклаже и еколошких сврха. Где намера и страст око путовања од неколико километара постаје сусрет са алтернативним и другачијим друштвеним покретима, између агроекологије или ревизије друштвене парадигме.

Промена менталитета која са собом носи велику колекцију Семе као ману за преговарање. Кратки је … Глас ветра.

У целости га можемо видети ОВДЕ са Вимеа, вреди!

Како направити еколошки пројекат

Овде се налазимо у прилично сложеној ситуацији и морамо да размотримо шта је ваш циљ и многа друга питања као што су:

 • Колико ће нас учествовати у иницијативи или идеји. Ако смо само из породице, са пријатељима или је то озбиљније питање.
 • Колико ће трајати, краткорочно или дугорочно.
 • Какву перспективу и које елементе подршке имамо из перспективе новца; Ако имамо компаније које финансирају или имамо економску основу за почетак. (Сећамо се да је за 99% тежње да се постигне циљ потребан минимални допринос у новцу)
 • Ако нас подржавају образовне институције (школе, универзитети), фондације или организације које нам пружају низ контаката, простора… .итд за ширење и окупљање.
 • Која ће његова сврха и услови бити, од куће или на нивоу школе, да помогне заједници или руралним подручјима заједнице, или да помогне на покрајинском, државном нивоу или ако желимо да оду много даље од достизања земље као што је као Мексико, Колумбија или Шпанија и баријере у погледу језика ако већ прелазимо много удаљеније границе.

Због сложености планирања стратегије, врсте активности или кохерентног плана, биће неопходно отићи до опсежнијих извора информација да би се специфицирала методологија.

У том случају биће потребно потражити приручнике који се односе на примере како радити еколошке пројекте од једноставних и лаких до сложенијих који захтевају и друге спољашње елементе да би испунили своју намену. Шема од које се може покренути у свим својим секвенцама би била …

100 еколошких и еколошких пројеката (13)

Ова прва шема припада веома интересантном документу ОВДЕ који представља опширан и добро шематизован водич за израду пројеката (веома користан). Такође препоручујемо да погледате чланак о томе како припремити процену утицаја на животну средину.

100 еколошких и еколошких пројеката (14) Ова друга слика припада МБА менаџменту пројеката у области животне средине са Међународног института за обуку у области животне средине, што нам се чини као добар пример корака које треба следити, од почетка до краја.

Такође, можете пронаћи друге послове из области одрживог, друштвеног и одрживог развоја за које можете видети карактеристике, циљеве које треба испунити или како их треба изградити из друштвене перспективе.

--

(Video) Baltimore–Washington Superconducting Maglev Project

Линкови од интереса:

 • Контрастна архитектура
 • Модерна архитектура и куће
 • Фотографије природних пејзажа
 • Урбани пејзаж
 • Контејнери за рециклажу

Ако вам се допао овај чланак, поделите га!

Videos

1. Највећи еколошки протест у историји
(Ethereum [LIVE])
2. American Railroads: Not As Bad As They Say?
(Railways Explained)
3. Modern Tiny Houses 🏡 Inspiring Minimalist Architecture
(Smart Architecture)
4. California High-Speed Rail Project: All You Should Know
(Railways Explained)
5. 17 лудих руских војних изума за које никада нисте мислили да постоје
(Military Update)
6. Railway Tunnel That Changed Europe Forever
(Railways Explained)

Top Articles

Latest Posts

Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated: 01/26/2023

Views: 5359

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.