Het installeren van de printer (HP Smart-app) (2022)

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties${title}Bezig met laden...

De HP Smart-app is de hoofdsoftware voor uw printer. Installeer deze op het apparaat van waaruit u wilt afdrukken, en gebruik het vervolgens om de printerverbinding in te stellen. Door de HP Smart-app te installeren, installeert u ook alle stuurprogramma's die nodig zijn om af te drukken en te scannen.

De HP Smart-app installeren

Download de HP Smart-app voor Android, Apple iOS of iPadOS, Windows en Mac.

 1. Download de HP Smart-app vanuit 123.hp.com (Android, Apple iOS, iPadOS), HP Smart - Microsoft Store (Windows), of HP Smart - Mac App Store (Mac).

  Als u wordt gevraagd om u bij Microsoft aan te melden om de app op verschillende apparaten te gebruiken, kunt u zich aanmelden of klikken op Nee, bedankt om verder te gaan.

  Opmerking:

  Verbreek de verbinding met een Virtual Private Network (VPN) voordat u het downloadt.

 2. Als u HP Smart voor de eerste keer instelt, moet u een HP-account maken of aanmelden om toegang te krijgen tot alle printerfuncties.

Stel uw printer in met de HP Smart-app

Voeg uw printer toe aan HP Smart en volg de instructies om verbinding te maken met uw computer of mobiele apparaat.

Opmerking:

Voor HP+ printers zijn mogelijk extra stappen vereist om de printerinstallatie te voltooien, zoals het selecteren van HP+ en het maken van een HP-account.

 1. Als u de printer in een wifinetwerk installeert, bereidt u de printer voor op de installatie.

  • Plaats de printer en de computer of het mobiele apparaat in de buurt van de wifirouter.

  • Schakel wifi in op uw computer of mobiele apparaat en maak verbinding met uw netwerk. Als de computer met een ethernetkabel op het netwerk is aangesloten, koppelt u de kabel tijdelijk los en gebruikt u de wifiverbinding tijdens de installatie.

  • Schakel Bluetooth in op de computer of het mobiele apparaat zodat HP Smart de printer tijdens de installatie kan detecteren.

  • Voor Windows-computers schakelt u Windows Update in om ervoor te zorgen dat Windows altijd up-to-date is.

  • Na de installatie van HP Smart voor iOS en Android schakelt u de locatieservice voor mobiele apparaten in en verleent u de app toestemming om uw locatie gebruiken om de printer te detecteren en oplossingen aan te bieden tijdens de installatie.

   (Video) Uw HP+ printer installeren op een draadloos netwerk met HP Smart voor iOS | HP Printers | @HPSupport

  • Mogelijk worden tijdens de installatie meerdere printers binnen het bereik van uw apparaat weergegeven. Zorg ervoor dat u de juiste printer selecteert. Selecteer geen printer met DIRECT in de naam, aangezien dit alleen geldt voor Wi-Fi Direct-verbindingen.

 2. Open HP Smart.

  • Als dit de eerste keer is dat u HP Smart opent, probeert de app de printer te detecteren en in te stellen.

  • Als dit niet de eerste keer u is dat u HP Smart opent, klikt u op Printer toevoegen of het plusteken om de printer te zoeken.

 3. Selecteer op het scherm verbindingstype Wi-Fi, USB of Netwerk. De weergegeven opties variëren afhankelijk van uw computer of mobiele apparaat. Volg deze stappen om de installatie te voltooien:

  Als u een wifiverbinding gebruikt en uw printer niet wordt gevonden, gaat u verder met de volgende stap.

 4. Wifi-installatiemodus herstellen.

  • De meeste printers met een aanraakscherm of menu: Selecteer in het menu DraadloosHet installeren van de printer (HP Smart-app) (1) of InstallatieHet installeren van de printer (HP Smart-app) (2) de optie Netwerkinstallatie of Instellingen, en selecteer vervolgens Netwerkinstellingen herstellen.

  • Printers zonder aanraakscherm of menu: Ga naar De wifi-installatiemodus op uw HP printer herstellen om standaardinstellingen te herstellen door op de knoppen op uw printer te drukken.

 5. Start de printer binnen twee uur opnieuw op, sluit HP Smart en open de app weer, en probeer nogmaals de printer toe te voegen.

 6. Volg de instructies op het scherm om het instellen van de printer te voltooien.

Uw HP printer veiliger maken (alleen draadloos)

Beveilig uw printer om te voorkomen dat anderen deze kunnen gebruiken.

 • Controleer of het netwerk, de printer en het apparaat zijn verbonden met een beveiligde Het installeren van de printer (HP Smart-app) (3) verbinding. Verbind de printer niet met open, openbare netwerken.

 • Gebruik een sterk wachtwoord voor uw wifinetwerk (uw router) en wijzig het regelmatig.

 • Maak een unieke printerdisplaynaam om uw printer gemakkelijk te herkennen als er meerdere printers op een netwerk zijn.

 • Beperk de toegang van anderen voor printerfuncties waarmee op afstand kan worden afgedrukt, zoals Print Anywhere of HP ePrint.

Voor meer informatie gaat u naar Uw HP printer beveiligen tegen ongewenste toegang.

Gebruik de HP Smart-app om af te drukken, te scannen, te kopiëren en te faxen

Afdrukken, scannen en kopiëren door te klikken op de tegels in het startscherm van de HP Smart-app. U kunt ook de printerstatus controleren, problemen oplossen, benodigdheden bestellen en printervoorkeuren instellen.

Voorbeeld van het beginscherm van de HP Smart-app (mobiel, computer)

Het installeren van de printer (HP Smart-app) (4)

 • Afdrukken: selecteer in het startscherm eerst het type afdruktaak. Selecteer vervolgens het item dat u wilt afdrukken en gebruik zo nodig de hulpprogramma's voor fotobewerking. Daarna kunt u eventueel de instellingen voor afdruktaken wijzigen.

 • Scannen: maak een keuze tussen scannen vanaf de glasplaat of via de documentinvoer van de printer. U kunt ook de computer of de camera van een mobiel apparaat gebruiken om een foto of document vast te leggen. Gebruik indien nodig de hulpprogramma's voor bewerking. Vervolgens kunt u het gescande item afdrukken, opslaan of delen. Ga naar Hoe te scannen met een HP printer voor meer informatie.

 • Kopiëren (alleen Android en iOS): open de tegel Kopiëren en gebruik de camera om een document of foto vast te leggen. Selecteer het formaat en het aantal exemplaren en druk het item vervolgens af in kleur of zwart-wit.

 • Printer beheren: klik op de afbeelding van uw printer in het startscherm om de voorkeuren en opties te wijzigen, de printerstatus te controleren en meer.

 • Tegels toevoegen aan of verwijderen uit het startscherm: selecteer Tegels personaliseren onderaan het scherm (Android, iOS) of in de app-instellingenHet installeren van de printer (HP Smart-app) (5) (Windows, Mac).

 • Meer informatie over andere functies van de app vindt u in de volgende documenten:

  (Video) Een draadloze HP printer installeren in macOS | HP Smart | HP

  • Diagnose and Fix: Voer dit hulpprogramma voor probleemoplossing uit dat is ingebouwd in de HP Smart-app voor Mac- en Windows-computers als u problemen ondervindt met uw printer.

  • Print Anywhere: Gebruik uw printer wanneer u niet thuis bent en toegang hebt tot een mobiel netwerk of wifi met internettoegang.

  • Sneltoetsen: Maak one-touch snelkoppelingen (voorheen Smart Tasks) waarmee u snel vaak voorkomende taken kunt uitvoeren, zoals e-mailen, afdrukken en scans opslaan.

  • Mobile Fax: Verzend documenten veilig naar een faxapparaat of een printer die geschikt is voor faxen.

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen? Ontvang extra antwoorden en ondersteuning.

Wat zijn de vereisten voor het instellen van een printer met de HP Smart-app?

De vereisten voor de verbinding en de softwareversie van de HP Smart-app controleren.

 • Een HP printer die HP Smart ondersteunt

 • Een computer of mobiel apparaat dat is verbonden met een actieve internetverbinding

 • Een verbinding tussen uw apparaat en de printer - via een netwerk of met een USB-kabel

 • Een compatibel mobiel apparaat of een compatibele computer met internettoegang met de volgende besturingssysteemversies:

  • Android 7.0 of hoger

  • Apple iOS 14 of hoger

   Voor iOS 13 of lager stelt u de printer in met Apple Airprint. Ga naar HP printerinstallatie (Apple AirPrint voor iPhone, iPad) voor meer informatie.

  • Windows 11, versie 21H2 of hoger

  • Windows 10, versie 1809 of hoger

   Voor Windows 10 versie 1803 of eerder, download en installeer HP Easy Start van 123.hp.com/setup.

  • macOS 10.14 en hoger

   Als u macOS 10.13 of lager gebruikt, Download en installeer dan HP Easy Start van 123.hp.com/setupof stel uw printer in met behulp van Apple AirPrint. Ga naar HP printerinstallatie (Mac) voor meer informatie.

Waarom moet ik me aanmelden of een account maken voor het gebruik van de functies van HP Smart?

Met een HP Smart-account kunt u afdrukken en scannen via de HP Smart-app en toegang tot premium functies zoals mobiel faxen.

U kunt HP Smart ook gebruiken voor het op afstand beheren, delen van toegang en afdrukken vanaf elke locatie met een compatibele HP printer.

Waarom kan ik mijn draadloze printer niet aansluiten of afdrukken via het netwerk?

Spoor netwerkproblemen op en controleer de installatievereisten als de printer niet wordt gevonden tijdens de installatie van de software of als draadloze afdruktaken mislukken.

 • Slechte netwerkverbinding: Plaats de printer en de computer of het mobiele apparaat dichter bij de draadloze router en controleer vervolgens of de signaalkwaliteit is verbeterd. Probeer een website te openen om te controleren of de internetverbinding goed werkt. Bij een trage of haperende wifiverbinding start u de router opnieuw op door het netsnoer los te koppelen. Wacht vervolgens 15 seconden voordat u het snoer opnieuw aansluit.

 • Printer is uitgeschakeld of in slaapstand: Raak het bedieningspaneel aan of druk op de Aan/uit-knop. De printer komt nu uit de slaapstand en is weer gereed voor gebruik. Soms wordt op de printer de status Offline weergegeven terwijl de printer eigenlijk gereed is.

 • Controleer de verbindingsstatus van de printer: Controleer of de draadloze communicatie is ingeschakeld en of de printer is verbonden met hetzelfde netwerk als uw computer of mobiele apparaat. Als uw printer een lampje heeft naast het pictogram of de knop DraadloosHet installeren van de printer (HP Smart-app) (6), controleer dan of dit lampje brandt. Als het lampje niet brandt of knippert, is de verbinding met het netwerk verbroken.

 • De printer opnieuw verbinden met het netwerk: Plaats de printer binnen het bereik van het wifisignaal en sluit de printer aan op het netwerk.

  • Printers met touchscreen: Selecteer het menu Setup, Netwerk of Draadloos, selecteer Wizard draadloos instellen en volg de instructies op het scherm om het netwerk te selecteren en het wachtwoord in te voeren.

  • Printers met een bedieningspaneel zonder touchscreen: Houd de knop DraadloosHet installeren van de printer (HP Smart-app) (7) gedurende vijf seconden ingedrukt of totdat het lampje voor draadloze communicatie knippert. Druk binnen twee minuten op de WPS-knop (Wi-Fi Protected Setup) op de router en houdt deze ingedrukt totdat de verbindingsprocedure begint. Het lampje voor draadloze communicatie op de printer stopt met knipperen wanneer de verbinding is voltooid.

  • HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango printers: Houd de Wifi-knop Het installeren van de printer (HP Smart-app) (8) en de Aan/uit-knop aan de achterkant van de printer vijf seconden ingedrukt totdat de blauwe balk knippert. Druk binnen twee minuten op de WPS-knop (Wi-Fi Protected Setup) op de router en houdt deze ingedrukt totdat de verbindingsprocedure begint. Het blauwe balkje stopt met knipperen wanneer de verbinding is voltooid.

 • Apparaten opnieuw opstarten: Eventuele fouten kunnen worden opgelost door de printer of het mobiele apparaat opnieuw op te starten.

 • Een Testrapport voor draadloos netwerk afdrukken: Zoek op de website van HP Klantenondersteuning naar uw printermodel en zoek op 'Zelftestpagina' om het document te vinden over het afdrukken en evalueren van het rapport.

 • Bluetooth inschakelen voor installatie van een HP Smart-app: Schakel Bluetooth op uw computer of mobiele apparaat in zodat HP Smart de printer tijdens de installatie kan detecteren.

 • Problemen met het draadloze netwerk kunnen er de oorzaak van zijn dat uw printer offline lijkt. Neem contact op met de fabrikant van de router voor meer informatie.

(Video) Connect an HP Printer to a Wireless Network Using Wi-Fi Protected Setup | HP Printers | @HPSupport

Waarom wordt HP Smart voor Windows in de verkeerde taal weergegeven?

De taal van de HP Smart-app gebruikt de gewenste taal die is ingesteld in Windows. Als u meerdere talen hebt ingesteld, wordt de app weergegeven in de eerste taal in de lijst.

Hoe voeg ik HP Smart voor Windows toe aan Start, taakbalk of bureaublad?

Open het startmenu van Windows om een snelkoppeling naar de HP Smart-app te maken.

 1. Klik in Windows op het menu Start.

 2. Zoek HP Smart in de lijst met apps en kies vervolgens een van de volgende opties:

  • Aan startscherm vastmaken: Klik met de rechtermuisknop op HP Smart en selecteer hierna Vastmaken aan Start in het vervolgkeuzemenu.

  • Vastmaken aan taakbalk: Klik met de rechtermuisknop op de tegel van de HP Smart-app, klik op Meer en selecteer hierna Vastmaken aan Start in het vervolgkeuzemenu.

  • Een nieuwe snelkoppeling op het bureaublad maken: Klik op HP Smart en sleep het naar het bureaublad.

Welke talen ondersteunt de HP Smart-app?

HP Smart is momenteel beschikbaar in de volgende talen.

 • Arabisch (alleen Windows en Mac)

 • Bulgaars

 • Catalaans (alleen Windows en Mac)

 • Chinees (vereenvoudigd)

  (Video) HP+ printer instellen op een draadloos netwerk met HP Smart voor Android | HP Printers | @HPSupport

 • Chinees (traditioneel)

 • Kroatisch (alleen Windows en Mac)

 • Tsjechisch

 • Deens

 • Nederlands

 • Engels

 • Estlands

 • Fins

 • Frans

 • Duits

 • Grieks

 • Hebreeuws (alleen Windows en Mac)

 • Hongaars

 • Indonesisch (alleen Windows en Mac)

 • Italiaans

 • Japans

 • Koreaans

 • Noors

 • Lets

 • Litouws

 • Pools

 • Portugees

 • Roemeens (alleen Windows en Mac)

 • Russisch

 • Slowaaks (alleen Windows en Mac)

 • Sloveens (alleen Windows en Mac)

 • Spaans

 • Zweeds

 • Thais (alleen Windows en Mac)

 • Turks

Welke printers zijn compatibel met de HP Smart-app?

De meeste draadloze printers van 2010 en later worden ondersteund door de HP Smart-app.

Ga naar mobiele afdrukoplossingen voor HP printers om te weten te komen of uw printer compatibel is met de HP Smart-app.

(Video) How To Print, Scan, Copy With HP Deskjet 2700 All-In-One Printer, review !!

");$('#embeddedIframe32255').css({'width' : '800px', 'height' : 'auto'});});$(window).on("load", function(){$(".table-responsive").addClass("enableScrollOnOverflow");$("img.docImage").addClass("img-responsive");$("img.docImage").css("max-width","100%");// $(".section.expandable").prev(":not(.section.expandable)+.section.expandable").find(".expandableHeading").css("border-top", "1px solid #ccc");$(".callout").closest("ol").addClass("calloutList");$('#embeddedIframe32255').css({'width' : '800px', 'height' : 'auto'});//ALM 3290 - changes startvar checkLC = getCCLC();if(checkLC === 'zh'){var anchorList = document.querySelectorAll('.content-link a'); //Select all anchor tag with specific classnamevar modifyAnchorList = Array.prototype.slice.call(anchorList); //Converting nodelist to arraymodifyAnchorList.forEach(function(element) {if (element.href.indexOf("zh-hans") > -1 || element.href.indexOf("zh-hant") > -1) { element.href = element.href.replace(/zh-hans/g, "zh").replace(/zh-hant/g, "zh"); //replacing zh-hans and zh-hant with zh}});}//ALM 3290 - changes end});

FAQs

How do I connect my HP printer to my HP Smart App? ›

If you need to connect to your printer for the first time, or reconnect an existing printer, you can follow the steps below.
 1. Go to the HP Smart app Home screen.
 2. Tap the add printer icon.
 3. Select your printer from the list, or if the printer doesn't appear tap Add Printer.

Do I need the HP Smart App to print from my phone? ›

The HP Smart app is the main software for your printer. Install it on the device you want to print from, and then use it to set up the printer connection. By installing the HP Smart app, you also install all drivers necessary to print and scan.

How do I connect my HP printer to the WiFi app? ›

 1. Download and install HP Smart App. The HP Smart app allows you to set up and connect an HP printer to WiFi as well as share and print from your computer or mobile device. ...
 2. Ensure your printer is in WiFi setup mode. The first time you turn on your HP printer, it will automatically go into WiFi setup mode. ...
 3. Connect to WiFi.
6 Jun 2022

How do I connect my HP printer to my phone? ›

Here's how to use it:
 1. Download the HP Print Service Plugin from the Google Play Store and install it on your device.
 2. Get the WiFi Direct printer name. Every HP printer with WiFi Direct has a unique name and password. ...
 3. Use the apps to print. ...
 4. Select your printer. ...
 5. Wait for connection and print.
12 Dec 2019

How do I connect my printer via Wi-Fi? ›

How to set up your wireless printer on your computer - YouTube

How do I use HP Smart App? ›

How to Print from a Phone or Tablet Using HP Smart - YouTube

Is HP Smart App necessary? ›

HP Smart is not mandatory; you can uninstall it if you do not want it on the computer. There are two flavors of the HP Smart Application: Mobile Printing. Windows 10 version.

What is HP Smart app and do I need it? ›

The HP Smart app is the main software for your printer. Install it on the device you want to print from, and then use it to set up the printer connection. By installing the HP Smart app, you also install all drivers necessary to print and scan.

How do I get my printer to print from my phone? ›

In the [Wireless Direct] tab, set [Wireless Direct] to [ON]. Start your mobile application, and then tap the Settings icon. (Mobile Cable Label Tool users must also tap [Printer Settings] - [Printer].) Select the printer listed under [Wi-Fi Printer].

Why is my HP printer not connecting to Wi-Fi? ›

Make sure paper is loaded in the main tray, and then turn on the printer. From the Wireless or Setup menu, select Network setup or Settings, and then select Restore Network Settings. Get the network name and password. Go to Find the wireless network password or PIN to connect an HP printer for more information.

What is the Wi-Fi password for HP printer? ›

Right-click the name of your wireless network, and then click Status. Under Connection, click Wireless Properties. Click the Security tab, and then select the Show characters check box to show the password.

How do I reset my HP wireless printer? ›

How to restore Wi-Fi setup mode on your HP printer | @HPSupport #shorts

How do I connect to my HP Smart? ›

Install HP Smart
 1. Place the printer and the computer or mobile device near the Wi-Fi router.
 2. Turn on Wi-Fi on your computer or mobile device and connect to your network. ...
 3. Enable Bluetooth on the computer or mobile device so that HP Smart can detect the printer during the setup.

Why won't my HP printer print from my phone? ›

Update the printer firmware

For more information, go to Updating or Upgrading Printer Firmware. If you are using HP Smart App to print, remove and add the printer again. Refer to the document HP Printers - Using the HP Smart App (Android, Apple iOS) for help. If the issue persists, try using AirPrint.

Can I print from my phone to my HP printer? ›

Set up your device for wireless printing by going to the Google Play Store and installing the HP Print Service plugin. Once installed, make sure it's toggled on and enabled for printing. Open up your photo or browser and select the “Print” option in the dropdown menu in the top right hand corner.

What are two methods to connect to a printer wirelessly? ›

There are three main ways to connect your printer into your Wi-Fi network: using Wi-Fi Protected Setup (WPS), using the printer's onboard Wireless Setup Wizard, or by connecting your printer to your computer via USB and using the supplied software to configure the wireless connection.

How do I connect this phone to a wireless printer? ›

Connecting a Wireless Printer to your Android Device - YouTube

Why is my computer not finding my wireless printer? ›

Sometimes the printer may not be connected to the network, or your computer's firewall might be blocking the printer. Also, if the printer is shared through another computer on the network, the settings on that computer may need to be modified.

Do you have to pay for HP Smart App? ›

Free HP app to keep you productive

HP Smart for iOS connects to Hewlett Packard printers and allows you to use your HP printer from your mobile device. Just by connecting your iOS device to your networked HP printer, you will have a great range of tools at your fingertips.

Do I need HP Smart to scan? ›

Use of HP Smart is NOT mandatory. You may use different Scan applications and software to scan and save / print / share your data. HP Scan provides access to the printer's scan features.

Can I uninstall HP Smart? ›

Regardless of the reasons: you can uninstall HP Smart the easy way for both Android, Windows, Mac, and IOs devices. Please feel free to skip ahead to the Android, Windows, or Mac and IOS Uninstall steps.

Is HP Smart app Safe? ›

Yes. The data is transmitted to HP's servers using strong encryption. Any personal data stored by HP applications on your PC or other devices is also encrypted, so only other HP Smart applications may access it.

How much is the HP printer app? ›

FAQs
Monthly feePages per monthRollover pages per month
$0.991045
$3.9950Up to 150
$5.99100Up to 300
$11.99300Up to 900
1 more row

Why can't I print from my Iphone to my HP printer? ›

Check the network connection. Make sure the printer Wi-Fi signal is on, and that it connects to the same network as your mobile device. If the printer has a Wireless icon or button with a light, make sure the light is on. The printer is disconnected from the network if the light is off or blinks.

How do I print from my iPhone to my HP printer? ›

Print with AirPrint
 1. Open the app that you want to print from.
 2. To find the print option, tap the app's share icon — or. ...
 3. Scroll down and tap. ...
 4. Tap Select Printer and choose an AirPrint-enabled printer.
 5. Choose the number of copies or other options, like which pages you want to print.
 6. Tap Print in the upper-right corner.
31 Jan 2022

How do I connect my iPhone to my HP printer? ›

On the iOS device, go to Settings, locate the Bluetooth setting , and then turn it on. If it is not already connected, connect the iOS device to the same network in which you want to connect the printer. Go to 123.hp.com. Tap Get the App and then follow the prompts to install HP Smart.

How do I connect my phone to my HP printer via Bluetooth? ›

Open the Bluetooth settings on the computer or mobile device, and then confirm the feature is turned on. Select your printer from the list of found devices, or follow any steps to add the printer as a new device. Open the item you want to print, open the Print menu, and then select your printer to print.

How do I get my HP printer back online? ›

Verify that your printer is not in Use Printer Offline mode. Select Start > Settings > Devices > Printers & scanners. Then select your printer > Open queue. Under Printer, make sure Use Printer Offline is not selected.

How do I reset my HP printer? ›

With your printer on, press and hold the Wi-Fi button and the cancel button simultaneously. This will put your HP printer into setup mode. Download the HP Smart app onto your Android device or iPhone to complete the password change procedure. Within the HP Smart app, choose “Printer Setup. ”

How do I restart my HP printer? ›

How to Reset your HP Printer | HP Printers | HPSupport - YouTube

Where is the 8 digit PIN on my HP printer? ›

The WPS PIN is displayed on the LED screen of the printer when you trying to wirelessly connect your computer to it. This has nothing to do with your router. If your computer has located your network printer, then it will ask you for a WPS PIN. Just look for the generated PIN on your printer screen.

Where do I find the password for my printer? ›

How To Find Password Of Any HP Printer !! - YouTube

Where do I find my password for my WiFi? ›

In Network and Sharing Center, next to Connections, select your Wi-Fi network name. In Wi-Fi Status, select Wireless Properties. In Wireless Network Properties, select the Security tab, then select the Show characters check box. Your Wi-Fi network password is displayed in the Network security key box.

Why can't I log into HP Smart App? ›

Chrome or Huawei browser. On your Android device or Chromebook, make sure the browser or HP Smart app is up to date, and then manually open the browser within the HP Smart app. Restart your mobile device or Chromebook, and make sure it is connected to the internet. Check the app store for an update.

How do I get my wireless printer to connect with my laptop? ›

How to Connect a Printer to a Laptop Wirelessly
 1. Power on the printer.
 2. Open the Windows Search text box and type "printer."
 3. Select Printers & Scanners.
 4. In the Settings window, select Add a printer or scanner.
 5. Select your printer.
 6. Select Add device.
11 Feb 2022

Where do I find printer settings on my iPhone? ›

How do I change iPhone print settings for my HP Printer? - YouTube

How do I know if my printer is AirPrint enabled? ›

Check for AirPrint by Trying to Print

If the printer you're checking for AirPrint is available in the Printer dropdown menu without you installing any drivers, AirPrint is working! If you don't see the printer you're checking for AirPrint, you may need to add the printer to your Mac.

Why does my phone say printer not available? ›

This message means that your phone is unable to find or recognize your printer. You can fix this issue by checking the network connection and resolving any printer setup problems. First, try and restart your printer, router, and phone. Doing so helps clear some network and hardware errors.

What is AirPrint app? ›

AirPrint is an Apple technology that helps you create full-quality printed output without the need to download or install drivers. With AirPrint technology, it's easy to print full-quality photos and documents from your Mac, iPhone, or iPad.

How do you connect your phone to? ›

Step 1: Pair a Bluetooth accessory
 1. Swipe down from the top of the screen.
 2. Touch and hold Bluetooth .
 3. Tap Pair new device. If you don't find Pair new device, check under "Available devices" or tap More. Refresh.
 4. Tap the name of the Bluetooth device you want to pair with your device.
 5. Follow any on-screen instructions.

How do you print from an Android phone to a wireless printer? ›

How to Print from an Android Phone or Tablet - YouTube

What printers are supported by HP Smart App? ›

DeskJet printers
ModelMobile printing support
DeskJet 2540 series: Deskjet 2540 Deskjet 2541 Deskjet 2542 Deskjet 2543 Deskjet 2544 Deskjet 2545 Deskjet 2546 Deskjet 2547 Deskjet 2548 Deskjet 2549HP Smart app (recommended) HP Print Service Plugin Apple AirPrint HP wireless direct
11 more rows

How do I get my iPhone to recognize a printer? ›

Print with AirPrint
 1. Open the app that you want to print from.
 2. To find the print option, tap the app's share icon — or. ...
 3. Scroll down and tap. ...
 4. Tap Select Printer and choose an AirPrint-enabled printer.
 5. Choose the number of copies or other options, like which pages you want to print.
 6. Tap Print in the upper-right corner.
31 Jan 2022

Why is my iPhone not connecting to my printer? ›

If an AirPrint-enabled printer isn't showing up on your iPhone, head to the printer's network settings and ensure its Wi-Fi is enabled. Most importantly, make sure the printer is connected to the same Wi-Fi network as your iPhone. If the problem persists, the printer could be blocked or blacklisted on the network.

How do I connect my wireless HP printer to my laptop? ›

How to connect a printer via wireless network
 1. Step 1: Locate your settings. Once turned on and ready for configuration, you'll need to connect the printer to your home WiFi. ...
 2. Step 2: Link your WiFi network. ...
 3. Step 3: Complete connectivity. ...
 4. Step 4: Locate your printer settings. ...
 5. Step 5: Connect the printer to the computer.
19 Oct 2020

Do I need HP Smart to scan? ›

Use of HP Smart is NOT mandatory. You may use different Scan applications and software to scan and save / print / share your data. HP Scan provides access to the printer's scan features.

Is HP Smart necessary? ›

HP Smart is not mandatory; you can uninstall it if you do not want it on the computer. There are two flavors of the HP Smart Application: Mobile Printing. Windows 10 version.

Do you have to pay for HP Smart app? ›

Free HP app to keep you productive

HP Smart for iOS connects to Hewlett Packard printers and allows you to use your HP printer from your mobile device. Just by connecting your iOS device to your networked HP printer, you will have a great range of tools at your fingertips.

Why wont my phone find my printer? ›

Restart your printer, router, and mobile device

Turn off the printer, and then turn it on again. Disconnect the power cable from the router, wait ten seconds, reconnect the cable, and then wait for the internet connection to complete. Turn off your phone or tablet, and then turn it on again.

How do I get my phone to recognize my wireless printer? ›

Start your mobile application and tap the Settings icon. (Mobile Cable Label Tool users must also tap [Printer Settings] - [Printer].) Select the printer listed under [Wi-Fi Printer]. You can now print wirelessly from your device.

How do I set up wireless printer on iPhone? ›

Select Settings > Hardware > Printers > Create Printer Station. Enter a name for your printer, and tap No Printer Selected. Select Connect a Bluetooth Printer and follow the on-screen instructions. Once your printer is paired, return to the Square app and tap Print Test.

Why does my iPhone say no AirPrint printers found? ›

'No AirPrint Printers Found' is a system message generated by the iOS AirPrint feature. It means you are trying to print a document from another applications using the Print button. iOS does not allow Printer Pro to be launched this way.

How do I reset my HP AirPrint? ›

Click the Settings tab. Click Security, and then click Administrator Settings. Under Network Settings, select AirPrint, if it is not already selected, and then click Apply. Restart the printer.

How do I enable AirPrint on my HP printer? ›

From the printer control panel, open the Wireless menu, press Wireless Direct, and then make sure the setting is On (default). note: This setting will allow AirPrint to print directly to the printer when no internet and no Wi-Fi connection is available. Click the Apple menu ( ), and then click System Preferences.

Why is my computer not finding my wireless printer? ›

Sometimes the printer may not be connected to the network, or your computer's firewall might be blocking the printer. Also, if the printer is shared through another computer on the network, the settings on that computer may need to be modified.

Why is my HP printer not connecting to Wi-Fi? ›

Make sure paper is loaded in the main tray, and then turn on the printer. From the Wireless or Setup menu, select Network setup or Settings, and then select Restore Network Settings. Get the network name and password. Go to Find the wireless network password or PIN to connect an HP printer for more information.

How can I get my computer to print to my printer? ›

To set up your printer, follow the instructions from your printer manufacturer.
 1. On your computer, open Chrome.
 2. Open the page, image, or file you want to print.
 3. Click File. Print. Or, use a keyboard shortcut: ...
 4. In the window that appears, select the destination and change your preferred print settings.
 5. Click Print.

Videos

1. HP printer verbinden met draadloos netwerk met Wi-Fi Protected Setup | HP Printers | @HPSupport
(HP Support)
2. Uw HP+ printer instellen op een draadloos netwerk met HP Smart voor Windows 10 | @HPSupport
(HP Support)
3. HP DeskJet Plus 4100, Unbox, SetUp, Wireless Scanning Tutorial, SetUp Ink, Alignment !!
(Copy Print Scan)
4. HP DeskJet Plus 4110, 4120, 4122, 4130 & 4140 Printer WiFi SetUp !!
(Copy Print Scan)
5. HP DeskJet 2700 WiFi SetUp Computer Windows 10 !!
(Copy Print Scan)
6. Een HP-printer installeren met behulp van het Windows-printerstuurprogramma | @HPSupport
(HP Support)

Top Articles

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated: 11/27/2022

Views: 6570

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.