Образац СЗВ-к - шта је то? Како да попуните формулар СЗВ-К (2023)

Закон,Регулаторна Усклађеност

Све иновације у закону да корен са великим тешкоћама. Слична ситуација је примећен са испоруком таквог документа, као облик БЦР-Ц. О њој је већ легендарна у ХР. Неко помиње огромне редови и нефлексибилни инспектори ПФ, и даље остали негирају ове страхоте и тврдњу да је извјештај о предложеном поступку није тако тешко као што можда изгледа на први поглед. Покушајте да се утврди како ствари заиста, и оно што је сада потребне документације БЦР К. Образац 2014 има за циљ да прецизира додатне информације о стажа запослених, који се не огледа у архиви Фонда ПИО Руске Федерације за више разлога. Све осигураници могу да се пријаве за неопходне формуларе у слободном веб апликације "Контур.Отцхет ПФ".

увод

Фонд ПИО Руске Федерације захтевао организације свих облика својине да обезбеди до 1. јула 2014. као документација, као облик БЦР-Ц. Потребна прилагођавања односи само на запослене у односу на којима не постоје државни подаци регулатор о запослености пре 1. јануара 2012. године. Релевантни прописи су почели да долазе код нас од средине маја и изазвао знатну узбуђење у ХР. Сматрају да су разлози што је подстакло пензиони фонд захтевају одредбу такав извештај као облик БЦР-К, као и број појашњења од послодаваца.

Шта ОПП информације је потребно?

У складу са савезним законом "о осигурању пензије", који ступа на снагу од јануара 2015. године, коригована процедура за обрачун плаћања за грађане преживели, инвалидитета или старости. Њихова величина ће бити одређена узимајући у обзир карактеристике скупа, али кључ је дат у нумеричке формирања ПКИ. Индивидуални пензија фактор - овај параметар, у којој путем релативних јединица (бодова) приказују право на пензију, што може применити осигураника или радника. Његова коначна вредност одређује сложеном формулом која узима у обзир трајање времена износ платили и друге специфичне карактеристике. Између осталог, да се разјасни и тачан приказ осигурања је важно да се зна тачан трајање периода рада и других активности, током којих су депозити одржане у пензионом фонду појединца. Након чишћења карактеристике постаје јасно да постоји облик БЦР-К, чији је, и шта сврха у документу. Међутим, важно је да се разјасни који треба да буду укључени у регистрацији ових материјала, а којима категорија грађана су распоређени.

uslovi

У архиви података Руске Федерације пензијског фонда о појединцима су открили да се исплате премије осигурања на редовној основи, али није имао никакве информације о карактеристикама њихове историје запошљавања до 2002. Ако су ови радници регистрована у организацијама на 31.12.2013, компанија је добила обавештење са захтевом за стварне извештаја са овим именом, као облик БЦР-Ц. Ако запослени не раде, све до 2002. године, питање документације није потребно, довољно је само да пријаве ове податке надлежном органу. Док на раскид уговора о раду између послодаваца и запослених јединица након 31. децембра 2013. осигураник је дужан да пошаље потребне информације у надлежном органу ФИУ у свом региону.

Методе за припрему извештаја

Ако желите да схватите како да попуне формулар СЗВ-К, то ће помоћи посебне програме који се препоручују за ажурирање података појединца. У складу са захтевима пензионог фонда Руске Федерације, они могу бити "Контур.Отцхет КЦ" или "1Ц". Да пружи информације о историји запошљавања до краја децембра 2001. године захтевао од запослених документе који то потврђују.

sastav извештај

Попуњавањем формулара СЗВ-к производи све послодавце да својим запосленима, који поседују сертификат о осигурању и нису били отпуштени у време формирања документације. Према захтевима Фонда ПИО, организација треба да се групишу потребно за територијалних материјале кућишта у групи. Они су следећих ограничења:

 • Укупан износ везан документи не би требало да прелази 200 јединица.
 • облик БЦР-К форми са листом запослених и других пратећих материјала треба да буде формирана у одвојене снопове разне класе да се деле.
 • Радови који су пренете на пензиони фонд мора бити у пратњи попису прописаној форми.
 • Попуњавањем формулара СЗВ-К је завршен након што пронумеровиванииа и обавезујуће нит која се приказује иза паковања и запечаћене са комадом папира са печатом организације и назнаком броја страница.

Између осталог, ивице летка додат на списак осигураних лица и пружање информација о њима у било ком облику. Ови радови су сертификовани од стране потписом и печатом организације која гарантује тачност информација приказане у њима. У неким случајевима, документи могу бити праћене носилац информације, али све од фајлова да буду представљени на то мора бити у складу са "правилима припрема персонализоване рачуноводство", одобрен од стране територијално тело Фонд ПИО. Одступање од препоручених стандарда није дозвољено. Ако облику СЗВ-К облику са напоменама састављених у неколико примерака, сваки такав пакет је додељен серијски број. Његов индикација је направљен на основу извештаја инвентара који трансфера послодаваца у корист Фонда ПИО Руске Федерације.

У будућности, ове информације ће бити унете у индивидуалне личне рачуне грађана и да ће се користити за обрачун стажа и одређивања пензије према новој методологији. Међутим, сећање систем доприноса Фонду ПИО само додирне људе који су запоцети посао након 1. јануара 2012. У том случају, права других особа са довољно времена неће бити нарушено, њихови доприноси ће бити претворена у складу са новим захтевима нормативних аката из Руске Федерације. На крају крајева, било би барем неправедно да игнорише дугорочни период запослености, дан запослени у дан потврђује његово право на пензију.

терен

Главни доказ да потврди искуство запослених, може бити мноштво докумената. Најлакши начин да пратите радне свеске, али ако напишете не постоји или је у квару, а затим користе уговор о раду, изводе из изјава на зараде и тако даље. У случају када су активности запослени је извршена у облику цивилно-правних односа (плаћене услуге), су доказ писменог споразума између послодавца и запосленог. Период за бригу о деци до одређене старосне доби закона такође захтева пружање доказа у облику из матичне књиге рођених беба. Међутим, ово искуство може да се рачуна да неко од родитеља. Рад аутора потврђује и уговора, који су украшени у писаној форми и не крше захтеве закона. Време пријема накнада за незапослене одређује одговарајући сертификат из Руске Федерације службе за запошљавање. Активности у области индивидуалне предузетништва је такође ушла у таквим записима као облик БЦР-Ц. ФОС треба да се руководе у својим пуњење "Правилника о обрачуну и потврду осигурања за успостављање старосне пензије." Као и препорукама органа обавезних плаћања.

Поступак за пуњење

Достави тачне извештаје у Руској Федерацији Фонда ПИО, морате схватити како да попуне образац СЗВ-К. То је тежак процес који захтева не само пажњу, већ и низ акција. Међутим, за њену припрему, постоје персонификује рачуноводственим прописима који су дизајнирани да помогну у решавању проблема. Они садрже конкретне препоруке за сваки случај. Стога, ако се упореди узорак попуњавањем формулара СЗВ-К, који се нуди у типичној ситуацији, са реалним примерима радног искуства, онда су заједно припремили су исправни документи не изазива проблеме у ПФ.

Завршетак овог извештаја требало би да почне, наводећи Број запослених осигурања и своје личне податке. Име, презиме, име и датум рођења су означени на основу личне карте или пасоша и других докумената окружењу. нумбер пензијско осигурање одређује одговарајући сертификат. Такођер, правила за попуњавање образаца БЦР-Да пружи индикацију територијалних услова радника који живе у одређеном временском периоду. Међутим, ово разјашњење се уводи, ако је физичко лице које се бави активностима рада у крајњем северу области у Арктичког круга или територије изједначавати. Ако запослени не живе у овим условима, секција није испуњен.

Ако је документација (Образац СЗВ-к), чији узорак је одређен индивидуално, је испуњен први пут, морате да направите измене, да је оригинални извештај. Ако после датума овог материјала, то ће бити приказано нетачности, корекција врши лист који је ушивеном на цело паковање. У случају када су подаци дати у извештају није тачно, то мора бити у потпуности обновљен, али навести значење "је отказана."

У колони "Назив организације", име и облик власништва предузећа или установе у којој запослени обавља своју каријеру у овом тренутку. Док је "период друштвене, радне снаге или других активности" секција обухвата све послодавце на дан 31. децембра 2001. године. Код врсте запослења наведеног у колони са одговарајућим именом, писање података врши се на препорукама "Инструкције за попуњавање образаца персонализованих рачуноводства." Ако запослени тврди да преференцијалном пензију у вези са одређеним условима (рад на висини, под земљом активности, штетан за производњу и тако даље), што указује код својој професији. Важно је запамтити да овај образац попуњавања образаца БЦР-К се примењује у пензиони фонд одвојен од целе документације или умреженог пакет са извештајима истог типа. Даље тачке материјала за пензиони фонд су идентично попуњава и не изазивају проблеме. Потребно је само да следите препоруке упутства.

priprema узорка

Размотримо изнад пример попуњавања образаца ЗЗЗИ-К на специфичне податке:

 • Иванов Антон Иванович - име радника;
 • 14. јул, 1985 - датум рођења;
 • Ул. Василиевскаиа, 12, кв. 6 - место становања на дан извештаја;
 • 009-480-671-93 - № сертификат осигурања обавезног пензијског осигурања;
 • уноса рада књига садржи следеће информације:
  - март 3, 1999 до 20. децембра, 2002 је радио у АД "Пулсе" Процесс Енгинеер алата;
  - Децембар 21, 2002, и тренутно се ради на АД "Пулсе" инспектор снабдевање.
 • потпис и печат одговорног лица:
  - Директор "Пулсе" Атхор Дмитри Васиљевич;
  - лице које је одговорно за састављање формулара СЗВ-К - ХР Манагер Васенкова Таиа Митрофановна.

заједнички проблеми

Приликом попуњавања докумената за пензиони фонд често поставља питања о потреби укључивања пуно радно време студија периода, укупан износ времена. Стручњаци препоручују да учини само у случају када је стицање образовања је одржан у овлашћене институције, његов стажирање, постдипломске студије, и тако даље. У колони "Назив организације" показује пун назив универзитета или колеџа који је положио државни акредитацију, и има право да обављају своје активности. Ако запослени је обучен у војну школу, онда овај период је еквивалент служби у Оружаним снагама Руске Федерације. Међутим, ако је рад књига не садржи податке о образовању, запослени може да потврди пријем потврда из релевантне институције.

казне

Какве последице ће очекивати организацију која касни са испоруком такве документације, као облик БЦР-К, шта то значи у пракси за послодавца? Фонд ПИО нуди следеће тумачење закона № 27-ФЗ "О оличена рачуноводства", која ће одредити казну од 10 процената од укупног износа доприноса, изведена у извјештајном периоду у. Међутим, важно је знати да само суд може да врши повраћај тих средстава. И он, заузврат, ће применити законе који су више легитимно у овој ситуацији. Прецизније, правни акт "о обавезном пензијском осигурању у Руској Федерацији." Она садржи одредбе које захтевају исплату од 1000 рубаља због повреде одређеног рока за пренос извештавања. Стога, да прати тумачење законског оквира ПФ је ирационалан, у овом случају, већина правних полуга на страни послодавца.

Упркос свим потешкоћама које могу настати у припреми и пренос облика ЗЗЗИ-К Пензионом фонду, овај документ је веома важно, а занемарена своје благовремене трошкови слања. За аутоматизацију припрему овог извештаја, постоје посебни програми који олакшавају обраду личних података запослених у предузећу. Само се уверите да ове апликације у складу са тренутним захтевима за регистрацију ПФ.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated: 01/05/2023

Views: 5339

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.