Шта да радите ако вас нико не воли: савет психолога (2022)

30. 6. 2019.

Како бити вољен? Многе девојке постављају ово питање. Ако неко има такве мисли само у периоду лошег расположења, онда су друге жене прави комплекс, што захтијева савјет психолога. Дакле, шта да радите ако вас нико не воли (или се чини да не воли)? Одакле долазе сви ови проблеми и како се носити с њима?

Постоји много начина да се сами бавите ситуацијом. Довољно је само вјеровати у себе, пронаћи нове хобије, ријешити се превисоког или прениског самопоштовања. Главна ствар - разумјети проблем и вјеровати у себе. Онда ће све испасти!

Шта да радите ако вас нико не воли: савет психолога (1)

(Video) 𝗔𝗶 𝘂𝗻 𝗺𝗲𝘀𝗮𝗷 𝗨𝗥𝗚𝗘𝗡𝗧! 𝗗𝗘𝗦𝗧𝗜𝗡𝗨𝗟 𝗧𝗔̆𝗨 𝗘 𝗔𝗜𝗖𝗜! 𝗜𝗠𝗣𝗢𝗥𝗧𝗔𝗡𝗧!

Прва социјална средина

Већина "психијатријских" психолошких проблема се формира у детињству, укључујући ниво самопоштовања, комплекса, осећај "омаловажавања" и тако даље. У детињству, на крају крајева, не лежи само психа, већ и основа односа са другим људима, перцепција себе и околног света. Дакле, ако дијете нема могућност да се осјећа вољеним, одакле онда долази тај осјећај у одраслом животу? Ако се не попуни "магична чаша љубави", јављају се потешкоће, психолошки проблеми и кршења.

И, интересантно, не ради се о томе нефункционалне породице. Неки одрасли "воле" само за добре оцјене, одсуство лоших навика и проблема са законом адолесценција. Али љубав и одгој су потпуно различите ствари. Без обзира на дијете, морате га вољети, иначе родитељи сами постављају огроман број комплекса који ће се бавити одраслом кћерком или сином у одраслом животу.

Шта ако те нико не воли? Ако се тај осјећај инкорпорира из дјетињства, а не само посјета с времена на вријеме на позадини лошег расположења, неуспјешне афере или свађе с родитељима, онда ће само квалифицирани психолог помоћи у разумијевању проблема. Убеђивање у овом случају је потпуно бесмислено, приговарање је потпуно штетно.

Шта да радите ако вас нико не воли: савет психолога (2)

Од недостатка љубави према комплексима

Дете је свесно своје личности кроз став одрасле особе. Ако одрасла особа (отац, мајка, други рођаци) воли, брине, занима се за живот и успјех, онда дијете почиње вољети себе, учи да цијени своју индивидуалност. У обрнутој ситуацији, дете може сумњати у своју „потребу“ и носити терет сумње у одрасло доба. Недостатак пажње у детињству може довести до тога комплекс инфериорности, рањивост, навика скривања у "љусци", рањивост, недостатак самопоштовања, сумње у себе. Исти је коријен проблема у изградњи односа у одраслом животу, штавише, и пријатељски и романтични.

Од недостатка љубави према агресији

Кршења у односима са родитељима могу бити разлог да се као одрасла особа дјевојка или младић пита шта да ради ако вас нико не воли. Постоје два могућа сценарија. Прво, ситуација се може развити у комплексе, друго, да изазове непријатност или чак агресију према другима у одраслом животу.

(Video) Eric Thomas, Motivation, Success & Public Speaking | #AskGaryVee Episode 223

Шта да радите ако вас нико не воли: савет психолога (3)

Особа која у дјетињству „није вољела“ може повећати своју дистанцу с другим људима, како би избјегла стрес приликом растанка, а не да буде преварена, да би сачувала аутономију. Дакле, апсолутно не можете ући у повјерљиву комуникацију, бити задовољни кратким романсама или повременим интимним везама. Друга могућност је да се смањи удаљеност. Интрузивна пажња може бити начин да се добије подршка, љубав. И овде постоји ризик - ризик од распадања у односу који, по правилу, не води ничему добром.

Од недостатка љубави према љубави

Чак и ако је било проблема у дјетињству, можете волети себе и свијет око себе у било којој доби. Време је да преузмемо одговорност за сопствени живот. Ово је много боље него стално константно говорити: "Шта ако вас нико не воли?". Морате да заборавите изговоре за себе и сами одлучите како да се односите према себи и према свету.

“Зашто ме нико не воли?” Одговор психолога може бити врло једноставан. На примјер, брачни специјалиста Г. Цхапман тврди да на овај или онај начин сви родитељи воле своју дјецу. Проблем може бити само у томе што дете није знало да чита ову пажњу, љубав и бригу.

Дакле, психолози разликују пет језика љубави. Неки родитељи могу да се радују победама свог потомства и изговарају речи дивљења, док је сам клинац чекао на разговор од срца до срца. Или, на примјер, отац и мајка проводе доста времена с дјететом, а син или кћерка чека помоћ како би се осјећала заштићеном.

Шта да радите ако вас нико не воли: савет психолога (4)

(Video) Любов и гълъби (комедия, реж. Владимир Меншов, 1984)

Узроци "невоље"

Желим срећу и љубав према свима без изузетка. Дакле, проблем треба ријешити. У неким случајевима, могуће је да се са сумњама раздвојите сами, у другима - потребна је помоћ психолога. Упркос чињеници да су психолошки проблеми постављени у детињству, основни разлози („Нико ме не воли“) је прилично лако схватити.

Дакле, хајде да почнемо са пописивањем могућих узрока проблема. Неки људи, покушавајући да изгледају смешно, почињу да нервирају своје шале. Али морате знати када да станете. Не би требало да идете далеко са својим будалаштинама и шалама, иначе особа може једноставно испарити из вашег живота.

Други могући разлог - пренос негативног. Пример: уобичајено питање "Како си?". Многи људи кажу овај израз неколико пута дневно, понекад и неколико десетака пута. Наравно, људи се надају да ће чути нешто попут „доброг“, „доброг“, „одличног“ или било којег другог позитивног одговора. Али нико не воли када суговорник почне да прича приче из свакодневног живота. Закључак: нема потребе да још једном "оптеретите" оне око себе својим проблемима.

Обично покушајте да избегнете оне који изгледају неприступачни. Строг изглед, вечита канцеларијска одећа, блискост комуникацији - све то не оставља пријатељске односе са људима око вас. Они још увек не воле оне који много ћаскају, негативни су, опсесивни, свирају драме или арогантне.

Шта да радите ако вас нико не воли: савет психолога (5)

Решавање проблема

Како жена постаје вољена? Све је заиста врло једноставно. Прво морате да волите себе. Боље је борити се с проблемом полако, досљедно и свјесно. Прво, морате адекватно процијенити себе, друго, вјеровати у себе, треће, морате се ријешити страхова, четврто, научити уочити неуспјехе нормално, и пето, напустити идеализацију. Сада о свим фазама детаљније.

(Video) 29 юни какво да не правите в деня на Тихон Тихия, какво можете да направите, народни знаци

Повећајте самопоштовање

Окружитељи воле и поштују оне који су лако пролазили кроз живот и увијек су задужени за позитивно, и не упуштају се у дјечје жалбе и комплексе. Да бисте поправили ситуацију са ниским самопоштовањем, можете, на пример, радити на свом изгледу. Вреди размислити о томе како да поправимо све што је подложно корекцији и досадном, како би се коначно научило да волите себе. Можда треба да изгубите неколико килограма или посетите соларијум? Маникирска сесија подиже расположење није лошије од укусне чоколаде. Такођер можете промијенити фризуру, добити пиерцинг или чак тетоважу (можда привремено). Чишћење, премештање куће или поправке такође имају „терапеутски“ ефекат.

Такође можете пронаћи нову омиљену активност. Можете научити јапанску калиграфију или скочити са падобраном - било што. Кад би само било задовољство и учинило га сјајним изнутра. Волонтирање такође добро функционише, свака помоћ другима чини да осећате своју потребу. Циљ је проширити хоризонте, сваки дан научити нешто ново, прочитати неколико књига познатих психолога или видјети мотивирајући филм.

Како бити вољен?

А шта ако људи покушају да избегну због начина принцезе? У том случају, шта ако те нико не воли? Потребно је запамтити да нико не треба и не треба да буде савршен у свему, треба се показати и поштовање према свим људима, мирно третирати критике, анализирати своје грешке.

Шта да радите ако вас нико не воли: савет психолога (6)

Веровање у своју снагу

Неопходно је из главе избацити мисао да ништа неће испасти. Има много примера који потврђују живот оних који су, упркос физичком инвалидитету или константној лошој срећи, носили ситуацију, скупили се и постигли успех.

Слобода од страха

Не плашите се да се ситуација никада неће променити. Ниво самопоштовања може порасти и након куповине нове хаљине, тако тужно да нешто сада није у реду, као што би желели, по правилу, је бесмислено. Можда не би требало да уздишете о тешком животу, већ само помислите како да поправите ситуацију на боље? Не жалите због одсуства партнера, јер многе шармантне даме живе веома заузет живот, упркос чињеници да нису извртале породично гнездо. Међу њима, на примјер, Цоцо Цханел или Цхарлизе Тхерон.

(Video) 𝗨𝗻 𝗻𝗼𝘂 𝗶𝗻𝗰𝗲𝗽𝘂𝘁! 𝗡𝗼𝗿𝗼𝗰𝘂𝗹 𝘁𝗮̆𝘂 𝗲 𝗮𝗶𝗰𝗶! 𝗦𝗲𝗰𝗿𝗲𝘁𝗲 𝗶𝗲𝘀 𝗹𝗮 𝘀𝘂𝗽𝗿𝗮𝗳𝗮𝘁̦𝗮̆!

Шта да радите ако вас нико не воли: савет психолога (7)

Способност позитивног сагледавања пропуста

Шта разликује успјешне људе? По правилу, такви појединци доживљавају све неуспјехе само на позитиван начин. Уосталом, свака грешка или несретни скуп околности је само прилика да се следећи пут уради исправно. Многе истакнуте личности су управо то учиниле. На пример, чувени писац Степхен Кинг је прошао кроз тридесет издавачких кућа пре него што је успео да објави култни роман Керри, а глумица Фаина Раневскаиа на почетку своје каријере избачена је из московског позоришта и названа "савршеним без талената".

Поред тога, веома је корисно напустити идеализацију. Можемо се сетити, на пример, да практично ниједан модел нема идеалан изглед и интелигенцију нобеловца. Можете волети некога овде и сада, као, успут, себе. Само-развој би требао бити угодан, а опсесија са неким не побољшава расположење и самопоштовање. Ви само требате уживати у најљепшим односима у животу, то јест, романтици са собом. Осим тога, морате разумети да и други људи могу уживати у овом роману. Морате радити на себи, развијати се и комуницирати са другим људима са задовољством.

Videos

1. Irak:Opération Tempête du désert: la Guerre Aérienne Durée 52'
(PhilippeBuffon)
2. Marriage, Relationship & How To Overcome Challenges?
(Alisa Abdullaeva - Harmony In Relationships!)
3. Q & A: Relationships, How To Be More Feminine, Spirituality & How To Heal Traumas
(Alisa Abdullaeva - Harmony In Relationships!)
4. Научете английски чрез история-НИВО 2-Практика за слуш...
(Easy English Abraão)
5. Как избавиться от социофобии самостоятельно, люди с социофобией
(Яна Кьют)
6. НАУЧЕТЕ АНГЛИЙСКИ ПРЕЗ ИСТОРИЯ-НИВО 3-ИСТОРИЯ НА АНГЛИ...
(Easy English Abraão)

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated: 09/15/2022

Views: 5381

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.