Шта је чвориште? За шта је овај уређај? ▷➡ Постпосм (2022)

шта је чвориште? Питање је на које ћемо данас одговорити да бисмо детаљно објаснили све што се тиче овог важног уређаја за интернет конекцију и од уређаја до рачунара као и пуњача батерија за мобилне уређаје. Не пропустите овај занимљив чланак.

Шта је чвориште? За шта је овај уређај? ▷➡ Постпосм (1)

Индекс

 • 1 Шта је чвориште?
 • 2 За шта је?
 • 3 Коме то треба?
 • 4 Зашто га купити?
 • 5 најпоузданији модели
  • 5.1 Хуб Ксторм КацКоц
   • 5.1.1 karakteristike
   • 5.1.2 Струја и интернет веза
   • 5.1.3 Повезивање са рачунаром и ТВ-ом
   • 5.1.4 Компатибилност ОС
  • 5.2 Повер Хуб Едге
   • 5.2.1 рентабилност
   • 5.2.2 Улази и излази
   • 5.2.3 Компатибилност
   • 5.2.4 Дизајн
  • 5.3 КСЦКСНУМКС
   • 5.3.1 karakteristike
   • 5.3.2 Улази и излази
   • 5.3.3 Компатибилност
   • 5.3.4 Дизајн
 • 6 Остали модели
  • 6.1 Сабрент УСБ 3.0 чвориште
  • 6.2 АУКЕИ
  • 6.3 ТСУПИ
 • 7 Разлике између чворишта и прекидача:
  • 7.1 Техничке карактеристике
  • 7.2 Алгоритми
 • 8 Безбедност
 • 9 Генералности
 • 10 Типови чворишта
  • 10.1 Пасиван
  • 10.2 Активан
  • 10.3 Интелигентно

Шта је чвориште?

Када говоримо о чворишту, описујемо уређај који централизује све ожичење рачунарске мреже, које се касније проширује да би се поново преносило на друге уређаје. Назива се и концентратором и данас је један од уређаја који представља веома релевантну функционалност за кориснике и компаније.

Постоје различити типови и модели чворишта, који повезују од 5 до 15 уређаја истовремено. Ово вам омогућава да пружите одличну услугу овим уређајима који раде веома лако, чак и неки са бољим перформансама од рутера или прекидача. Овај други треба да створи комуникационе канале да би могао да дистрибуира сигнал и ограничава своју активност само на слање података.

Рутер је, са своје стране, задужен за комуникацију уређаја са другим удаљеним мрежама, они имају капацитет за међусобно повезивање различитих уређаја, док свич и чвориште то могу боље. Што се тиче чворишта, то је напредан уређај који олакшава многе облике комуникације.

За шта је?

Са техничке тачке гледишта, чвориште му омогућава да постане преносни центар за везе везане за мрежу и рачунар. Такође дели податке и информације истовремено између различитих уређаја повезаних на један порт, тако да се информације могу видети између њих.

Исто тако, користе се за повезивање делова ЛАН мреже преко различитих портова, чиме се ствара заједничка мрежа између неколико уређаја. Међутим, чвориште данас има чешћу употребу и намењено је корисницима који треба да одржавају контакт са уређајима за складиштење, штампачима, екранима, мобилним телефонима и успоменама на једном месту.

Шта је чвориште? За шта је овај уређај? ▷➡ Постпосм (2)

Коме то треба?

Концентратори или чворишта имају велику врлину а то је да се прилагођавају потребама корисника, тако да могу приступити улазима на различите начине на различитим портовима, што омогућава да информације варирају од једног уређаја до другог без изобличења или изобличења. преноси.

Узмимо за пример право са којим корисник има рачунар старе генерације, али треба да повеже неколико портова. Можете лако да купите чвориште где, са једном улазном везом за опрему, можете отворити различите алтернативе за приступ различитим информацијама.

На овај начин можете истовремено да повежете флеш дискове, мобилне телефоне, таблете и камере. Чвориште у овом случају постаје мултипорт где, у зависности од потреба корисника, повезује уређаје који су му потребни. Важно је знати да је то чвориште и примена апликација која проширује потребе ограничења уређаја старе генерације.

Исто тако, постоје нека чворишта која чак могу да креирају приступ преко порта за повезивање телевизора и уређаја који због природног стања рачунарске опреме немају расположивост за повезивање. Још једна функционалност чворишта која помаже многим програмерима и компјутерским техничарима је могућност да поделе екран преко веза.

Повезивањем на УСБ порт можете купити хуб који има излаз за ХДМИ везу у случају да неки од монитора нема одговарајући улаз, тако да га можете повезати преко хуб-а, који ће тада радити као адаптер. Друга функција која се може прилагодити је могућност директног повезивања на рутер или модем.

Шта је чвориште? За шта је овај уређај? ▷➡ Постпосм (3)

Многи заправо користе чвориште за повезивање на интернет, што омогућава глаткију и бржу брзину везе пошто пренос стиже директно на рачунар и не требају му проблеми са преносом које саобраћај понекад генерише када су други уређаји повезани.

Ако вам је заиста потребан додатни порт, анализирајте своје потребе и заиста потражите за шта ћете их користити. Чвориште је веома корисно и данас су доступне у различитим облицима и величинама. Велике компаније имају много чворишта за одржавање својих радника повезаним са различитим уређајима који им омогућавају да обављају своје операције.

Али да бисмо заиста одговорили на питање, овакви типови уређаја су потребни обичним људима који свакодневно успостављају везу са различитим врстама уређаја за тражење информација, обраду података и обављање разних активности, а највећи потрошачи су медицински радници, уметници и политичари. ови уређаји.

Зашто га купити?

Као што смо раније рекли, важно је прво знати које су наше технолошке потребе и шта ће нам користити у активности коју желимо да обављамо. Због тога се мора узети у обзир низ разматрања која нам омогућавају да сазнамо коју врсту чворишта ћемо набавити.

Идеја је да се не купује без знања шта је чвориште. Од виталног је значаја да разумемо да ли треба да повежемо штампач, да ли ћемо да радимо са мобилним телефоном повезаним са рачунаром, а такође морамо да напунимо уређај, ажурирамо и проверимо податке који се налазе у спољним меморијама и уређајима за складиштење као што су драјвови за оловке или меморијски стикови.тип или мини СД.

Постоји много брендова и модела чворишта на тржишту због којих је тешко изабрати који је најбољи.Препоручујемо да купите чвориште које најбоље одговара ономе што нам је заиста потребно. Стога је потребно анализирати цене за једноставне потрошаче који желе да остваре само основне везе које могу бити реда величине 15 и 20 долара.

Међутим, за кориснике са вишим технолошким нивоом и захтевима, који га морају користити за повезивање разних уређаја, крећу се између 100 и 400 долара. Они су софистициранији уређаји који клијенту дају већи домет везе и могу побољшати своју радну област у зависности од потребе.

Неким људима или компанијама је потребно чвориште где морају истовремено да повежу рачунаре, телевизоре, ЛАН портове, ХДМИ каблове, УСБ, штампаче, СДХЦ картице, између осталих уређаја високе технологије. Због тога морају набавити чворишта високих перформанси.

Такође је важно знати компатибилност неких уређаја у односу на чвориште које одаберемо. Не можемо да уградимо чвориште високих перформанси у мали преносни рачунар или рачунар са ограниченом РАМ меморијом. Логично, учинак може бити веома лош и потреба коју тражимо никада не може бити реализована.

Исто тако, важно је узети у обзир дизајн главчине, иако за многе то није битна тачка, увек је добро набавити моделе у којима су произведени од изолационих материјала, где су добра оперативност и отпорност. генерисане које су лагане и издржљиве, лак пренос.

Шта је чвориште? За шта је овај уређај? ▷➡ Постпосм (4)

Међутим, модел и локација портова су одлучујући да се зна место где ће каблови бити повезани. Увек не заборавите да покушате да добијете гаранцију од продавца. Чворишта су уређаји који ће имати веома високу активност, због тога се препоручује набавка квалитетног хуб-а, ако је употреба коју ће дати велика, препоручљиво је да има добру гаранцију.

најпоузданији модели

У наставку ћемо дати детаље у вези са најпоузданијим чвориштем, тако да можемо рачунати на помоћ у вези са карактеристикама сваког од њих. Намера је да се на бољи начин понуди читаоцу информације које су им потребне када се одлуче за куповину чворишта.

Хуб Ксторм КацКоц

То је УСБ-Ц Повер Хуб Едге уређај, компатибилан са Виндовс, МацОС и Нинтендо Свитцх, његове величине су 115 к 101 к 20 мм и тежине само 320 грама, што указује да је веома лаган. Овај уређај долази у различитим моделима и верујемо да је модел ГН30х један од најбољих.

То је мултифункционално чвориште високих перформанси, има велики број улаза који привлаче пажњу због своје мале тежине, што вам омогућава да повежете различите уређаје. Чланак Менаџер задатака нуди процесе и алате који доводе до бољег разумевања сваког од процеса везаних за ове уређаје.

Производ се производи у Кини и овај модел се може набавити између 20 и 25 долара, ау онлајн продавницама се нуди чак и за 19,99 долара. Међутим, модел ГН 30 х, у зависности од потреба, може да достигне 50 долара. Модели су разноврсни и према карактеристикама уређаја.

Шта је чвориште? За шта је овај уређај? ▷➡ Постпосм (5)

Што се тиче меморије, цена варира у зависности од њеног капацитета. На пример, модел који је у питању долази са РАМ меморијом капацитета од 16 до 32 Гб, што такође омогућава добру функционалност ако радите на високом нивоу рада и морате да повежете различите уређаје.

karakteristike

Портови у моделу ГН30Х нуде укупно до осам улазних портова распоређених на следећи начин:

 • Три порта за УСБ 3.0
 • Један УСБ Типе-Ц порт
 • Један порт за ХДМИ везу
 • ЛАН порт
 • СДХЦ улаз
 • микро СДХЦ улазни порт

Као што видимо, овај модел нема улаз за СД мини СД меморије типа. То је веома једноставан уређај за коришћење, постови су распоређени на такав начин да можете дати унос у зависности од врсте везе.

Сваки од портова ради истовремено и не ствара се саобраћај или прекид везе због рада. На пример, мобилни телефон је повезан и истовремено флеш диск без обзира на прекид у било ком од уређаја. Брзина преноса је 6 Гбпс, што представља предност у поређењу са традиционалним оловком.

Шта је чвориште? За шта је овај уређај? ▷➡ Постпосм (6)

То је важно јер приступ убрзава операције и тражење датотека на сваком од уређаја за складиштење. Са своје стране, УСБ улазни порт типа Ц се користи за пуњење било ког мобилног телефона, као и за пренос струје на друге уређаје.

Струја и интернет веза

Напон напајања је између 14,5 В и 20 В, што омогућава несметан унос струје без прекида осим ако не дође до превременог нестанка струје. Што се тиче ЛАН порта у конфигурацији се појављује са именом РЈ45. Омогућава вам да повежете Етхернет кабл и повежете се са рутером или телефоном како бисте успоставили везу са интернет мрежом.

Повезивање са рачунаром и ТВ-ом

Улаз за порт такође омогућава приступ рачунару или ТВ-у без потребе за повезивањем опреме са ТВ-ом. тако да можете да видите садржај рачунара на екрану, нудећи начин да прикажете процесе вашег тима у високој дефиницији. ХДМИ излаз је 4к, односно добијају се слике високе дефиниције.

Утор за СДХЦ картицу вам омогућава да приступите фотографијама и видео записима са камере на једноставан начин, једини детаљ је да одредите тип картице коју желите да примените. До сада нису пронађени проблеми са другим картицама за овај улазни порт.

Компатибилност ОС

Овај тип чворишта се повезује са рачунаром преко УСБ кабла типа Ц, компатибилан је за Мац рачунаре и било који други рачунар дизајниран од 2000. године надаље. Такође је прилагодљив Виндовс оперативним системима и Мац ОС Кс 7 па надаље.

С друге стране, УСБ 3.0 портови су бржи од 2.0 конфигурација, чак и уз УСБ 1.1 моделе, који су први модели УСБ кабла и оловке који су се појавили на тржишту.

Овај уређај је компатибилан са СД, СДХЦ, СДКСЦ, Мицро СД и ММЦ картицама типа, до капацитета 2Тб, од тада нема начина за повезивање. Опрема има малу плаву ЛЕД диоду која означава да је уређај исправно повезан.

Повер Хуб Едге

Произведен од стране Ксторм-а, то је чвориште са УСБ улазом, а модели су посебно засновани на производњи Повер Банк-а (преносних пуњача), дизајн је веома иновативан, омогућавајући пуњење батерија и таблета истовремено и неколико пута. Мање је ограничен од других сличних уређаја. Овај тип чворишта је један од најпрепоручљивијих, који представља импресивне и веома лепе моделе.

рентабилност

Компанија сматра да је у оквиру своје политике развој висококвалитетних производа, тако да нећете добити јефтине уређаје које производи Ксторм. Увек одржава профитабилност на основу цена. То су тимови које топло препоручујемо затворених очију.

Просечна цена се креће између 60 и 100 долара у зависности од модела и функционалности. Могу се купити у било којој онлине продавници где дају гаранцију у распону од 6 месеци до 1 године.

Шта је чвориште? За шта је овај уређај? ▷➡ Постпосм (7)

Улази и излази

Повер Хуб Едге има разлику у односу на другу опрему и у вези са бројем УСБ портова које нуди. Дакле, прихвата само пуњења на улазима типа А и Ц. Компанија сматра да велики број портова повезаних у исто време смањује поузданост и ефикасност у процесима пуњења. Они се фокусирају на то да се мање уређаја пуни брже и ефикасније. Уређаји имају следеће улазе:

 • 2 УСБ порта Куицк Цхарге 3.0 90В
 • 1 улаз за УСБ-Ц ПД 60В
 • 1 УСБ-Ц ПД 30В улазни порт

Као што знамо, његова употреба је врло једноставна, када спојите струју преко пуњача приступате напајању, детаљ је да се морају директно прикључити да би се оптерећење могло обрадити. Уређај има малу ЛЕД диоду која означава да је у контакту и вези са уређајима.

Компатибилност

Након повезаних уређаја, ова четири порта омогућавају тренутно и безбедно пуњење без потребе за смањењем капацитета уређаја у било ком тренутку. Ово је једна од великих предности овог уређаја, због чега се препоручује за Аппле преносиву опрему као што су ИПхоне и ИПод.

Међутим, ради веома добро на другим лаптоповима који имају укључен овај тип порта. Исто тако, можете да повежете било које слушалице, звучник, дрон, ГПС или Нинтендо, испоручујући УСБ кабл типа А или Ц. Што нуди варијанту коришћења овог чворишта.

Дизајн

Модели компаније Ксторм су веома напредни и нуде разноврсност која импонује око. Израђени су узимајући у обзир утицаје савременог и технолошког дизајна. Материјали су веома лагани и отпорни, што им омогућава да дају значајну присутност и поузданост.

Шта је чвориште? За шта је овај уређај? ▷➡ Постпосм (8)

Ово чини Ксторм дизајне и моделе омиљеним потрошачима. Просечна величина се креће између 115 к 100 с 25 цм и не теже више од 300 грама.

У сваком случају, то је уређај дизајниран да га оставите код куће или у канцеларији, тако да ни његова лакоћа не би требало да буде ваш приоритет. С друге стране, верујемо да овај бренд укључује носаче разних боја у моделима и облицима тако да га можете поставити вертикално.

КСЦКСНУМКС

Такође производи компанија Ксторм, ради се о моделу УСБ-Ц ХУБ 5-ИН-ОНЕ, а као што смо рекли на почетку, ова компанија је задужена и за производњу батерија и бежичних пуњача високе технологије. Са квалитетом који је директно повезан са његовом ценом.

Модел КСЦ005 има нешто високу тржишну цену, да тако кажем, али је и један од најбољих. Нуди велике предности корисницима, а посебно онима који желе и требају да имају повезано неколико портова.

karakteristike

Уређај је један од најскупљих на тржишту, али уређаји за кориснике којима није потребна толика функционалност могу се набавити у различитим онлајн продавницама. Цене се могу кретати између 50 и 60 долара, у зависности од модела. Они долазе у варијантама Ксторм УСБ-Ц ХУБ-а 5-у-јеном који је нешто скупљи модел.

Шта је чвориште? За шта је овај уређај? ▷➡ Постпосм (9)

Нека чворишта бренда Ксторм могу се купити директном куповином на њиховој сопственој страници где се могу купити за до 75 долара. Модели се разликују према потребама клијента при чему се цена такође повећава или смањује према карактеристикама сваког од њих.

Брзина преноса је реда величине 5 Мбпс, што представља изузетну брзину у односу на друге преносе са уређаја друге марке.

Улази и излази

Ксторм опрема има широк избор улаза у распону од четири до шест портова. Не рачунајући главни УСБ кабл за повезивање типа Ц. Дакле, улази су следећи:

 • Један улаз 1 УСБ 3.0
 • Стандардни ХДМИ порт
 • Један улаз за Етхернет кабл
 • Улазни порт за СД меморију
 • Мицро СД меморијски улаз

У поређењу са моделом кинеског бренда ЦН30Х, примећујемо одређене разлике, јер као што видимо има више портова и цена му је већа. Ово вам омогућава да пуните свој уређај и користите УСБ или СД меморију кад год желите.

Кабл типа Ц вам даје предност ако имате рачунар који се пуни преко само једног типа УСБ улаза. Важно је посматрати улаз као елемент који не дозвољава улазак другог чворишта. Модел КСЦ005 је такође компатибилан за Етхернет везу преко свог ЛАН улаза, у случају да лаптоп или рачунар немају наведени порт.

Још један важан аспект је снага коју има да се повеже на Интернет преко те везе са капацитетом за пренос од 100 Мбпс до чак 1000 МБПС, када треба да успоставите директну мрежу.

Овим се елиминишу проблеми преноса које нуди Ви-Фи бежична веза, где саобраћај понекад ограничава брзину, а самим тим и одлаже неке процесе. Са овим уређајем добијате значајно време.

Исто тако, пројекција екрана рачунара на други монитор се врши са потпуном лакоћом. Преко везе чворишта са рачунаром, а затим га пренесите на други екран преко ХДМИ кабла.

Компатибилност

Овај модел је, као и претходни, компатибилан са оперативним системима Виндовс и Мац ОС Кс. Компатибилност се врши преко улаза УСБ Типе Ц порта, дозвољене су једноставне везе и интерфејси. Ова чворишта су такође компатибилна са другим уређајима као што су таблети и паметни телефони најновије генерације, које производе компаније као што су Аппле, Хиундаи, Самсунг, између осталих.

Мали недостатак је што нема ЛЕД или других знакова који би указивали на ниво везе. Овај детаљ је промакао дизајнерима, али не умањује поузданост и поверење корисника.

Дизајн

Као и сваки други уређај ове ере, КСЦ005 долази у атрактивним моделима и веома лепом позиционирању портова. Цене се алтернативни и кружни дизајни који га чине прилично концептуалним и прилагодљивим сваком простору. Неки су направљени од алуминијума да траже перформансе на основу тежине.

Тада им даје веома чврсту структуру где транспорт може да изазове ударце којима се снажно опиру. Његова величина је 128 к 43 к 15 мм, а тежина не прелази 70 грама.

Шта је чвориште? За шта је овај уређај? ▷➡ Постпосм (10)

Као што видимо, имамо, по нашим критеријумима, три најважнија чворишта, међутим, и они ће годинама постати стари модели. Знамо да ова технологија уводи иновације из дана у дан и ствара супериорне моделе где се ефикасност и спецификације мењају мало по мало.

Остали модели

Чворишта са УСБ приступом су веома корисна за сваког корисника који треба свакодневно да ради са дигиталном и мрежном технологијом. Повезивање уређаја им омогућава да приступе важним алатима где се траже алтернативе за ефикасније и брже обављање послова и активности. У наставку ћемо описати нека чворишта која вам могу помоћи ако нисте задовољни препорукама датим у претходним параграфима.

Сабрент УСБ 3.0 чвориште

То је тип уређаја са 4 порта и прекидачима који су поравнати преко прекидача од којих сваки садржи своју индикацију везе преко ЛЕД диоде. Такође садржи излазни порт, брзину преноса до 5Гбпс за УСБ 3.0 порт, 480 Мбпс за УСБ 2.0 порт и 12Мбпс за УСБ 1.1

АУКЕИ

У питању је УСБ 3.0 Хуб, који садржи 4 Дата Порта, направљен од алуминијума, специфичан је и намењен корисницима Аппле Мацбоок Аир, Мац Про/Мини, Мицрософт Сурфаце Про, ДЕЛЛ КСПС 15. Има подршку за бежичне уређаје и МИДИ од 2.4 ГХз одржава брзину преноса података до 5 Гбпс, довољно брзо да пренесе ХД филм у секунди.

Реч је о веома елегантном уређају иновативног дизајна који привлачи пажњу јавности, доступан је на разним онлајн продајним платформама и цене варирају у зависности од модела тако да између једног и другог нема велике разлике.

Шта је чвориште? За шта је овај уређај? ▷➡ Постпосм (11)

ТСУПИ

То је УСБ 3.0 уређај са каблом од 1,2 м, 3 порта од 5 Гбпс и читачем СД/ТФ картица, такође садржи УСБ 3.0 адаптер за ПЦ, Лаптоп, Мацбоок, ПС4, Ксбок и УСБ флеш дискове, један од његових најважнијих предност је продужетак његовог кабла који достиже 1,2 м. Ово вам омогућава да организујете каблове на другом месту без потребе да будете у близини рачунара или уређаја.

Долази са читачем СД/ТФ картица који подржава пренос података до 5 Гбпс. Идеалан је за купце који користе камеру и СД/ТФ картицу. Идеално за подршку за картице марке Никон, Цанон, Сони као што су СД, Мицро СД, ТФ, СДКСЦ, СДХЦ, Мицросдкц, Мицро СДХЦ картица.

Разлике између чворишта и прекидача:

Већ знамо да је то чвориште, па ћемо касније сазнати о његовим општим карактеристикама и разним функцијама. Међутим, неки људи се и даље питају које су разлике између прекидача и чворишта. Да бисмо имали референцу, можемо назначити да чвориште не може бити повезано на онолико уређаја колико је повезано на прекидач.

Ако се то уради одмах, срушиће се и настаће разне врсте проблема, као што су кашњење у преносу, па чак и потпуно заустављање рада. Прекидач се сматра интелигентним уређајем, они су способни да креирају ВЛАН везе, извршавају процедуре за додавање веза, креирају сложене мреже између осталих алтернатива.

Зато се неки питају, ако су прекидачи тако ефикасни, зашто се чворишта продају на тржишту? о Који је разлог за његову производњу? Прво, прекидачи су креирани да изводе дефинисаније и компликованије радње и процесе, што је омогућило да се успостави напредак за развој функционалнијих уређаја према потребама и потребним капацитетима.

Са друге стране, чворишта су, као што смо видели, развијена за људе којима није потребно много знања о развоју и мрежама. Са прекидачима, циљ је повећање брзине и ефикасности у одређеним процесима, чак и утврђивање стварања алтернатива за убрзавање неких облика комуникације путем р4дес-а.

Оба имају мање-више исто време креирања, а чак су и чворишта била прва која су користили програмери, међутим, и током времена су биле потребне веће брзине преноса, па је било пожељније да се изврше ажурирања која су довела до преласка на другу технологију.

Тада прекидачи почињу да се користе на потпуно другачији начин од чворишта. Прекидачи омогућавају техничарима да управљају могућношћу напреднијих конфигурација и изводе напредније рачунарске процесе.

Раст мрежне технологије је био захваљујући развоју ових уређаја, исто тако све је било захваљујући начину на који су се одређене технологије развијале, где је мало по мало раст процеса и еволуција у разним комерцијалним областима и комерцијалним, треба да повећају процесе како би били ефикаснији.

Позивамо вас у овом аспекту да упознате Општа теорија система где се на неки начин тражи спровођење процеса везаних за мреже и њихову конформацију. Међутим, чворишта пружају веома ефикасну услугу корисницима, продају се у огромним количинама и за многе су алтернатива.

Шта је чвориште? За шта је овај уређај? ▷➡ Постпосм (12)

Техничке карактеристике

Када чвориште прима податке са различитих повезаних уређаја, долази до унутрашњих колизија, пошто сам уређај делује унутар посебног слоја који се зове ОСИ, а затим шаље пренете податке на различите портове. Дакле, када имамо више чворишта повезаних на мрежу, примамо више саобраћаја и стога колизија расте много више.

Ово може довести до губитка неких података, тако да не иду никуда. Међутим, прекидачи су уређаји ОСИ слоја 2 и 3. Садржи сегменте колизионих домена. Зову се ЦАМ (Цонтент Аддрессабле Мемори), омогућавају складиштење информација о различитим МАЦ адресама, које су тренутно повезане на различите портове.

На овај начин, сваки је повезан са везом параметара ВЛАН-а, чиме се избегавају колизије између опреме и пренос података је завршен. Прекидач омогућава да се као повезана опрема има више колизионих домена. Ово вам омогућава да подесите шта је мрежно чвориште

Алгоритми

Када користимо чвориште, важно је да спроведемо протокол за заједнички приступ медијуму ЦСМА/ЦД, који се на енглеском назива у скраћеници «Царриер Сенсе Мултипле Аццесс витх Цоллисион Детецтион», то је посебан алгоритам за мреже типа Етернет. омогућава побољшање перформанси на сваком од повезаних уређаја.

Шта је чвориште? За шта је овај уређај? ▷➡ Постпосм (13)

ЦСМА алгоритам се заснива на процедурама које програмери примењују на различите начине, да видимо:

 • Трајни ЦСМА, дешава се када уређај жели да преноси и прво слуша да ли постоји било какав тип преноса података и да ли је бесплатан. Ако не прими никакву врсту сигнала, чека док се канал не ослободи и наставља са преносом података.
 • Нетрајни ЦСМА је алгоритамска операција донекле слична претходној процедури, али функционише на следећи начин: Када желите да пренесете, други алгоритам наставља да слуша да види да ли постоји пренос података, ако га нема, не пренети, без Међутим, ако неко емитује, не слушају и одмах прекину везу, а затим покушају поново након разумног времена.
 • ЦСМА п-персистент, је процес веома сличан претходним, алгоритам слуша да провери да ли постоји пренос. Међутим, када се посматра слободни канал, он емитује са вероватноћом закашњења у емисији до временског слота који може бити једнак максималном кашњењу пропагације сигнала.

Процеси су различити када алгоритам постоји, то омогућава да се модификују неке основне карактеристике чворишта. Затим дају значајне разлике у односу на прву произведену опрему, као и у њиховом односу са Свитцх-ом.

Шта је чвориште? За шта је овај уређај? ▷➡ Постпосм (14)

Безбедност

Када се користе чворишта, може доћи до неке врсте нарушавања безбедности због природе Етернета. Протокол за пренос "Броадцаст" и употреба "Хубова" у локалној ЛАН мрежи могу изазвати проблеме који доводе до пиратерије информација.

Ово се дешава зато што чворишта шаљу информације на различите уређаје, тако да облик заштите за њих мора бити када се користе за умрежавање. Представљене сигурносне алтернативе су детаљно описане у спецификацијама сваког уређаја.

Немојте престати да користите процедуре намењене креирању закључавања података и абнормалних уноса, користите лозинку и ако је могуће промените је на крају да бисте избегли превару. Данас хакери имају веома висок ниво истраживања. сазнајте у следећем чланку какоКако се оглашавати на Интернету? да не буде намамљен од ових хакера.

Генералности

Ови уређаји су дизајнирани са истом технологијом којом се производе рутери и свичеви, међутим, као што смо видели, имају спецификације и дизајн који су намењени за обављање различитих рачунарских функција, чвориште тада има следеће карактеристике:

 • Они управљају заједничким ресурсима према тимовима различитих клијената или интерних.
 • Концентришите радне станице на једном месту
 • Неки имају портове типа РЈ45 који омогућавају интеграцију различитих меморија.
 • Подесите понављање сигнала компатибилно са већином мрежних оперативних система.
 • Они су неопходни за креирање мрежа у стилу звезда које се састоје од повезивања рачунара на један уређај.
 • Чворишта која се користе за ЛАНН не могу обрадити саобраћај слоја 1 или слоја 2. То јест, ако се не уведу алгоритамски протоколи, доћи ће до проблема колизије.
 • Они се повезују једни са другима и заузврат се повезују са другим чвориштима.
 • Раде у такозваном Халф Дуплек режиму, односно уређају који је повезан са другим чвориштем где се истовремено шаљу и примају подаци.
 • Када дође до колизије, чвориште одбија податке са свих уређаја и сигнализира им да поново пошаљу податке.
 • Чворишта не обрађују податке засноване на једнокреветним и броадцаст везама.
 • Они раде у више процеса, захваљујући РАМ меморији коју садржи.
 • Служе за пуњење опреме као и за одржавање стабилних интернет веза.

Типови чворишта

Већ знамо шта је чвориште, знамо и најчешће коришћене моделе за основне кориснике, знамо и како се чак користе за креирање мрежних функција у различитим алтернативама, али су чворишта направљена од различитих типова.

Шта је чвориште? За шта је овај уређај? ▷➡ Постпосм (15)

Будући да су репетитори са више портова, омогућавају им да буду свестрани уређаји, али постоје и они конвенционални који имају до два порта. Данас већина чворишта има четири или чак шест портова.

Такође су погодни за 10БАСЕ-Т или 100БАСЕ-Т мреже типа Етхернет, које су мрежне архитектуре познате само програмерима. За обичног корисника није од интереса да детаљно знају за шта се користе или коју функцију испуњавају ове архитектуре.

Међутим, без икакве ароганције можемо рећи да служе за развој различитих алтернативних процеса који помажу свакодневно повезивање на интернет мрежу, као и развој интерних мрежа које поједностављују процесе у различитим организацијама. Али хајде да погледамо три типа чворишта:

Пасиван

То је тип уређаја који служи само као прикључак за физички повезану опрему. На њему се не примећује никакав саобраћај или пренос. Такође не појачава нити чисти сигнал: пасивно чвориште се користи само за дељење података на физичким медијима. У ствари, овом типу чворишта није потребна електрична енергија.

Активан

Овај тип чворишта мора бити укључен у утичницу јер му је потребно довољно снаге да појача сигнал који долази кроз портове. Дакле, морате га проширити да бисте могли да га пренесете на друге уређаје.

Шта је чвориште? За шта је овај уређај? ▷➡ Постпосм (16)

Интелигентно

Ови типови чворишта се називају „Паметна чворишта“. Они раде као активна чворишта, али садрже чип типа микропроцесора који има могућност да врши дијагностику. Паметна чворишта су више, али су веома корисна у дијагностици кварова.

Сви типови чворишта примају информације и саобраћај података, преносе информације кроз различите повезане уређаје. Тада се дешавају колизије, које смо већ видели у овом чланку, а они су уједно и део где техничари траже решења за проблеме мреже у вези са спорим преносом.

Овим чланком смо желели да обавестимо све што је у вези са тим шта је чвориште? Надамо се да можете то искористити и покушати да сазнате више о овим уређајима, евентуално потражите информације везане за ову технологију, увек постоје ажурирања која мењају перформансе сваког од ових занимљивих уређаја.


Садржај чланка се придржава наших принципа уређивачка етика. Да бисте пријавили грешку, кликните овде.

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated: 06/15/2022

Views: 5235

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.