Шта је иПад? Што значи, чему служи?, и више ▷➡ Постпосмо (2022)

ДеСи још увек не зна шташта је иПад?, уђите у овај чланак и сазнајте све о овом таблету са екраном осетљивим на додир који многи желе да имају

Шта је иПад? Што значи, чему служи?, и више ▷➡ Постпосмо (1)

Индекс

 • 1 Шта је иПад?
 • 2 Модели
  • 2.1 iPad КСНУМКС
  • 2.2 iPad КСНУМКС
  • 2.3 Нови модел
  • 2.4 iPad КСНУМКС
  • 2.5 иПад Аир
  • 2.6 иПад Аир КСНУМКС
  • 2.7 иПад Мини
  • 2.8 иПад Мини КСНУМКС
  • 2.9 иПад Мини КСНУМКС
   • 2.9.1 иПад Мини КСНУМКС
  • 2.10 iPad ПРО
  • 2.11 iPad КСНУМКС

Шта је иПад?

Једна од највећих индустрија широм света коју добијамо у технологији је Аппле. Она је задужена за изградњу, пројектовање, производњу и дистрибуцију технолошких елемената који ће се користити било где, као што су телефони, сатови, између осталог. Један од најпознатијих и најистакнутијих на тржишту је иПад. Шта је иПад? Може се дефинисати као комерцијалне линије таблета које су својим дизајном и програмирањем успеле да револуционишу ову монтажну линију.

Његова презентација је одржана 27. јануара 2010. године, познат је као иПад прве генерације. Категоризован је на лаптоп и паметни телефон, што омогућава широк спектар примене и извршења.

До сада, оно што је иПад садржи једанаест презентација или генерација, што је довело до тога да се технолошка револуција стално представља у овим таблетима који омогућавају или настоје да олакшају организациони рад различитих елемената или приступа раду.

Генерално, можемо постићи да су његове функције директно повезане са различитим уређајима које је креирао Аппле, разлика је у томе што иПад има много моћнији и напреднији хардверски систем од иПхоне-а или иПод-а.

Када анализирамо сваку од функција онога што иПад представља, откривамо да он ради са природним корисничким интерфејсом или НУИ за своју акроним на енглеском, на прилагођеним верзијама Аппле-овог патентираног система, иОС. Ова информација се преводи у чињеницу да је иПад, представљаће редизајн који нам омогућава да искористимо капацитет софтвера на оптималан и ефикасан начин. С друге стране, омогућиће нам да користимо апликације као што су е-поруке, филмови, књиге, музика, па чак и да их користимо за активирање видео игрица.

Међу осталим карактеристикама, можемо поменути да, уопштено гледано, оно што је иПад садржи екран са потпуно позадинским осветљењем са ЛЕД системом који савршено оптимизује и детаљима податке приказане на томе шта је иПад. Што се тиче могућности мулти-тоуцх, налазимо да нам нуди између 16 до 128 ГБ (гигабајта) у 9.7 инча, меморију до 256 ГБ, приступ Блуетоотх-у и портовима за повезивање.

Шта је иПад? Што значи, чему служи?, и више ▷➡ Постпосмо (2)

Модели

Као што је познато, технологије су у сталној иновацији и покрету. Ове карактеристике се виде у оквиру спецификација које су креиране кроз оно што је иПад. Модели који су наведени у оквиру ових категорија представљени су на следећи начин:

iPad КСНУМКС

То је прва генерација ове технологије и позната је на тржишту као иПад или иПад прве генерације. Ушао је на тржиште 2010. године, тачније 27. јануара, револуционирајући начин на који су таблети представљени или интерфејс који је функционисао. Шта је иПад један Представљам вам два модела, оба са Вифи верзијом, један од 680 грама и други од 730 грама са више од 3Г.

Ови модели дозвољавају или имају капацитет меморије до 64 ГБ и најмањи од 16. Између осталих карактеристика које можемо постићи на овој верзији иПад-а налазимо да долазе само у црној боји, дебљине је 13,40 . 24,28 милиметара и висине 18,97 центиметара и ширине XNUMX центиметара.

Оно што је иПад 1 или прва генерација представља нам потпуно мулти-тоуцх екран од девет инча, и са потпуно ЛЕД позадинским осветљењем, још једна карактеристика коју нам ова презентација онога што иПад представља је пуна резолуција од 1024 × 768 пиксела. са већином од 132 пиксела по инчу.

С друге стране, морамо схватити да су акцелерометри и дигитални компаси повратак потпуно поузданих и одрживих информација у оквиру ових нових технологија. Улаз и излаз конектора који имате 30-пински иПад, такође има прикључак за слушалице од 3,5 милиметара и слот за СИМ картицу, у случају 3Г модела је прилагодљив за микро картице.СИМ.

Затим вам остављамо следећи видео који нам показује презентацију коју је Стив Џобс направио када је представљао шта је иПад широм света.

iPad КСНУМКС

То је други презентациони модел који је направљен по овој технологији након годину дана представљања овог модела стола. Ова презентација је направљена у Аппле аудиторијуму у Калифорнији 2. марта 2011. године.

Познавање ових нових технологија је од суштинског значаја за разумевање термина или претпоставки које се износе у овом чланку, па вам препоручујемо да унесете следећу везу и боље разумете ове дефиниције Модерна технологија

Ова технологија се разликује од претходне по томе што је компактнији, лакши и тањи модел. Када проучавамо шта је иПад 2, откривамо да је дебљине само 8,8 милиметара, много тање од онога што је представљено, на пример, у иПхоне 4 генерацији, која има укупну дебљину од 9,9 милиметара.

Када анализирамо карактеристике које нам представља иПад друге генерације, откривамо да је процесор много моћнији и комплетнији и да ради са оним што је познато као Аппле А5 дуал Цоре, тачније са 900 МХз чипом, који нам омогућава да добити много ефикасније перформансе, скоро до девет пута више од иПад-а 1.

Ова нова технологија укључивала је две камере за снимање фотографија или видео записа са предње или задње стране. Обе камере су познате по томе што су високе резолуције, а ове камере нам такође омогућавају да користимо апликације као што је Фацетиме, које су апликације за директну комуникацију.

Улазак иПад-а друге генерације донео је са собом оно што је тренутно познато као СмартЦоверс, који су дефинисани као паметни заштитници који чине да таблети аутоматски искључују екране, а такође су потпуно ергономски што нам омогућава да их прилагодимо окружењу у коме се су, како их пресавити и натерати да стоје са овим корицама.

Шта је иПад? Што значи, чему служи?, и више ▷➡ Постпосмо (3)

Нови модел

Нови иПад или оно што је познато као иПад 3. генерације је таблет који није дуго опстао на тржишту јер није задовољио стандарде које је успоставио Аппле, посебно Стив Џобс.

Ова трећа генерација онога што је иПад почиње са иОС 5.1 системом са потпуно прилагодљивим ретина екраном. Камере којима овај иПад рукује су од 5 мегапиксела са капацитетом снимања већим од 1080п. То је први таблет који је представљен апликацији или корисничкој помоћи познатој као Сири.

Ако проучимо оријентацију онога што је иПад 3. генерације, открићемо да је заснован на дигиталним платформама које омогућавају репродукцију аудиовизуелног садржаја са унапред успостављених платформи и веб садржаја.

Животни век иПад-а треће генерације био је изузетно кратак, производио се неколико месеци и замењен је моделима 4. генерације који садрже готово исте карактеристике обраде.

Шта је иПад? Што значи, чему служи?, и више ▷➡ Постпосмо (4)

iPad КСНУМКС

Овај таблет 4. генерације представљен је са карактеристикама скоро истим као оно што је познато као иПад 3. генерације. Једина разлика је у томе што је брзина била много већа од чак и телефона који су били представљени у овом временском периоду.

Међу физичким карактеристикама овог иПад-а добијамо процесорски капацитет од А6Кс, што се преводи као двојезгро од 1,6 ГХз спојено на четири језгра која карактерише ГПУ.

Што се тиче екрана приказаних на овом иПад-у 4. генерације, налазимо ретина екран и савршену резолуцију од 2048 к 1536 пиксела. Батерија је много већег капацитета од оних које су биле представљене у претходним генерацијама, у 4. генерацији нам дају 1.254 мАх.

Коначно, ова генерација нам доноси ВиФи везу двоструке ширине која достиже од 2.5 до 5 ГХз, што омогућава иПад-у 4. генерације да достигне брзину претраживања до 150 мб/с.

Шта је иПад? Што значи, чему служи?, и више ▷➡ Постпосмо (5)

иПад Аир

Ово је нови увод у линију коју знамо као иПад. Аир генерација је представљена јавности 2013. године, тачније 22. октобра.

Асортиман Аир је дошао да наметне руковање, елеганцију и квалитет у компанијама таблета широм тржишта. Једна од најозлоглашенијих карактеристика овог асортимана је А7 процесор, исти као онај који користи Аппле телефонска линија, посебно иПхоне 5С.

Још једна од карактеристика која нам даје оно што је иПад Аир је екран који је, као и претходни, ретина екран који нам даје савршену резолуцију боја и облика од 2048 к 1536 пиксела. У овој генерацији онога што је иПад, генерација 4Г комуникације је интегрисана са опцијом двоструке ВиФи везе у распону од 2.5 Гхз до 5.

Што се тиче визуелног дизајна овог асортимана, они се крећу од потпуно глатких и танких ивица од само 7,5 милиметара и тежине само 453 грама; који су они који му дају класификацију ваздуха.

Шта је иПад? Што значи, чему служи?, и више ▷➡ Постпосмо (6)

иПад Аир КСНУМКС

То је друга генерација серије иПад Аир-а. Лансиран је 16. октобра 2014. и представљен је са много ширим и комплетнијим процесором, за разлику од иПад-а које смо раније представили са асортиманом А8Кс са кретањем до М8.

Што се тиче карактеристика, задржао је ретина презентацију, али са разликом од 2048 к 1536 пиксела при 264 ППП. Што нам омогућава јасно искуство у свом најбољем издању.

Ова генерација је прва увела читач отиска прста корисника, који нам омогућава да повећамо безбедносне системе које нуди иОС систем. Његова тежина је мања од прве генерације, достиже само 437 грама и нуди нам Ви-Фи и иПхоне повезивање.

Шта је иПад? Што значи, чему служи?, и више ▷➡ Постпосмо (7)

иПад Мини

Ова генерацијска презентација шта је иПад представљена је у време представљања иПада 4. генерације 2012. године. Што се тиче карактеристика софтвера или апликативног система добили смо табелу са иОС системом фокусираним на А5, исти који је коришћен у 2. генерацији онога што је иПад.

Има две камере, једну предњу и једну задњу. Први карактерише 1.2 Мпс, а задњи 5 Мпк. Његове комуникационе технологије се фокусирају на 4Г мреже. Такође, нуди нам дуал цоре и могућност представљања до 275 хиљада апликација у Апп Сторе-у.

иПад Мини КСНУМКС

То је друга генерација Мин, представљен је на тржишту 22. октобра 2013. заједно са презентацијом шта је иПад Аир. Овај таблет нам представља 1.2 Фацетиме предњу камеру и задњу камеру са спецификацијама као што је иСигхт која нам омогућава да снимамо 1080п видео записе и до 5 мегапиксела.

Када анализирамо шта је иПад Мини 2, налазимо потпуно напредну технологију која користи до 4Г комуникације мобилне мреже и више од пет стотина хиљада апликација у Аппле банци апликација познатој као Апп Сторе.

Шта је иПад? Што значи, чему служи?, и више ▷➡ Постпосмо (8)

иПад Мини КСНУМКС

То је спецификација онога што је познато као трећа генерација и објављена је 2014. Има екран од 7,9 инча и А7 процесор. Оно што га чини потпуно ефикасним и ефективним при приказивању аудиовизуелног материјала. Као и претходни, што је иПад мини 3, они нам представљају две камере које раде исто као и његов претходник.

Трећа генерација иПад Мини нам даје оно што је познато као Тоуцх ИД, што је инкорпорација система заштите отиска прста. Што се тиче резолуције коју налазимо у овом таблету, иста је као код Мини 2 од 2048 к 1536 пиксела са густином од 326 дпи.

иПад Мини КСНУМКС

То је ажурирање које је представљено 2015. године и даје нам екран од 7,9 инча за постизање резолуције од 2048 к 1536 са визуелном густином од 326 дпи. Што се тиче процесора, видимо еволуцију у односу на то шта је иПад 3 јер ради са 7. генерацијом, док је четврта генерација А8.

Шта је иПад? Што значи, чему служи?, и више ▷➡ Постпосмо (9)

iPad ПРО

Представљен је 2015. године на посебном Аппле догађају, јер су лансирани различити производи који су подигли систем квалитета и савршенства који подижу или су представљени у оквиру Аппле-а.

иПад Про који је представљен 2017. године приказан је са потпуно обновљеним екраном од 10,5 инча и 12,9 инча. Ово нам доноси две највеће презентације шта је иПад које су до сада познате на тржишту.

Има резолуцију од 2732 к 2048 дпи, а ова нова генерација која је уведена у оно што је иПад даје нам капацитет од најмање 64 гигабајта до 1 терабајта.

Затим вам остављамо сервисни видео који је Аппле направио како би представио овај нови производ на тржишту и пун технолошког напретка који је показао ново лице света технологије

iPad КСНУМКС

Иако нова генерација 2020. године није лансирана на тржиште у погледу онога што знамо као иПад. Према аналитичарима који раде у оквиру Аппле организације, технолошки конгломерат ће нам представити две верзије онога што ћемо знати као иПад 2020.

Први ће карактерисати екран од 10,8 инча, док ће други бити нешто компактнији модел са само 9 инча. Овај други, према Минг-Цхи Куоу, Апплеовом раднику, замениће оно што је Мини верзија онога што је иПад.

Према званичним изворима, представљање Мини биће најављено следеће године, 2021. Дакле, теорија је да ће нови иПад Про бити најављен средином или крајем 2020. године.

Једна од карактеристика која највише стимулише ово ново издање је технолошки напредак који можемо постићи у оквиру ове нове верзије онога што иПад јесте. Прича се да је Аппле укључио генерацију фузионог чипа познатог као А12, што нам као Аппле корисницима омогућава да стално ажурирамо Аппле издања.

На исти начин, добићемо много моћнији и ефикаснији РАМ који ће задовољити наше потребе, што се преводи као веома логичан покрет унутар Апплеових основа, међутим, ово ажурирање РАМ-а није потврђено никаквим унутрашњим фактором конгломерата.

Иако чекамо ово лансирање, ми заљубљеници у технологију знамо да је Аппле од свог оснивања икона елеганције, авангарде и пре свега квалитета, па вам препоручујемо да будете свесни ове корпорације у тренутку лансирања. , јер је ово једна од најишчекиванијих у години

Шта је иПад? Што значи, чему служи?, и више ▷➡ Постпосмо (10)


Садржај чланка се придржава наших принципа уређивачка етика. Да бисте пријавили грешку, кликните овде.

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated: 06/25/2022

Views: 5273

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.