Шта је потребно за интернет продавницу? Отварање и промовисање Интернет продавнице сами (2022)

Сваке године број људи који користе Интернет се повећава. Дакле, на Интернету постоји много врста зараде. А неки људи чак воде свој посао преко Интернета. Шта је потребно за ово? Како направити интернет продавницу? Који су производи велика потражња? Одговоре на ова питања ћете пронаћи у овом чланку.

Интернет продавница

Шта је потребно за интернет продавницу? Ово питање брине многе подузетнике који се надају. Хајде да исправимо. Прво треба да се одлучите за нишу или, другим речима, специјализацију продавнице. Као што пракса показује, дечја роба и одећа добро се продају путем интернета. Будући да мајке на породиљском одсуству, по правилу, немају времена да иду у куповину и бирају одећу за бебу. И расте како скаче и прелази. Зато радије наручују нове ствари за своју бебу на Интернету.

Шта је потребно за интернет продавницу? Отварање и промовисање Интернет продавнице сами (1)

Која је најпродаванија у мрежним продавницама? Поред дечјих производа, у последње време су веома популарне и интернет продавнице које продају опрему. То је због чињенице да нема доплате. Према томе, производ је јефтинији.

Поред тога, неопходно је пружити додатне услуге које ће можда бити потребне вашим купцима. Достава је најпопуларнија услуга. Поред тога, ако продајете растављену робу, вашим купцима ће можда требати услуга изградње. За многе купце је важно да све услуге могу наручити од једног продавца, а не да губе време на потрагу. То повећава лојалност купаца и повећава вашу зараду.

Задовољни купци су темељ вашег пословања и најбоље оглашавање. Јер ако се особи свидела услуга, испричаће својим пријатељима о томе. И врло је вероватно да ће познаници користити ваше услуге и бити задовољни. А они ће заузврат рећи својим пријатељима. И тако даље. Радиће принцип усмене речи.

На основу тога јасно је да се треба обратити велика пажња на квалитет робе. А такође и да се успостави услуга тако да купци могу лако наручити додатне услуге.

Важно је да добијете повратне информације. Слушајте пажљиво купце, често могу понудити неке идеје за унапређење пословања које ће понекад повећати вашу продају.

Како отворити интернет продавницу? Корак по корак упутства

Честитамо! Одлучили сте да створите интернетску продавницу. Донесена одлука је велики корак у послу. Али шта даље?

Video: Google My Business Unternehmensprofil - Einrichten & Optimieren

 1. Изаберите нишу.
 2. Анализирајте локације конкурената.
 3. Процијените њихове продавнице. Запишите њихове предности и мане.
 4. Креирајте окретну таблицу.
 5. Захваљујући овој табели можете да креирате сопствену продавницу. Потребно је узети у обзир све кључне предности конкурената и имплементирати их. И такође искоријенити све недостатке који ривали имају.Шта је потребно за интернет продавницу? Отварање и промовисање Интернет продавнице сами (2)
 6. Као резултат, добићете најбољу интернет продавницу у граду, што значи велику зараду.
 7. Папирологија. Можете се регистровати као индивидуални предузетник или као организација.
 8. Тражење добављача и закључивање уговора.
 9. Израда веб страница Шта је потребно за веб локацију онлине продавнице? Занимљив садржај!
 10. Честитамо, ваша продавница је спремна!
 11. Ако ваш посао захтева складиште - пронађите га.
 12. Али то није све! Следећи корак је промоција веб продавнице. Сами или потражите помоћ професионалаца.
 13. Да ли сте одлучили да сами почнете промовисати интернет продавницу? Одлично! Биће потребно пронаћи слободно време и проучити информације о овом питању.

Да ли сте готови? Узми наруџбе! Успешан рад.

У којим ћете случајевима морати да изнајмите складиште и можете ли без њега?

Постоји неколико опција за Интернет продавнице. Погледајмо сваки од њих.

 1. Класични модел. Да бисте то учинили, мораћете да уклоните магацин. (У почетку, када ће продаја бити мала, можете доделити место у стану и тамо складиштити робу, ако то подручје дозвољава). У будућности, с повећањем продаје, потражите складиште. Како функционише складиште интернетске продавнице? Робу чувате на њој док је не продате купцу.
 2. Најпопуларнији модел у наше време је дропсхиппинг. У овом случају не морате трошити новац до магацина. Испоруку купцу ће извршити добављач у ваше име.
 3. Роба по наруџби. Односно, наручујете робу од добављача, добијате је и шаљете купцу. Али у овом случају, време испоруке робе, временски ресурси се повећавају.

Интернет продавница и закон

Који су услови за појединца да отвори такво предузеће? Шта је потребно за интернет продавницу у Русији? Шта треба да знате? Који порески систем изабрати? Да ли је потребно да се региструјем на мрежи?

Прво, разјаснимо које кодове за ОКВЕД можете одабрати. У Алл-Руссиан класификатору врста привредних активности, боље је одабрати шифру 52.61.2, која се назива „Трговина на мало преко телевизијских продавница, рачунарских мрежа“. Поред тога, можда ће вам требати и код 72.60 који вам омогућава обављање других активности везаних за употребу рачунарске и информационе технологије.

Шта је потребно за интернет продавницу? Отварање и промовисање Интернет продавнице сами (3)

Који порески систем је боље одабрати?

Постоје две опције, било општи порески систем или поједностављени. Који ћете поднети, зависи од вас. Међутим, пракса показује да је боље користити поједностављено. Али боље је не ослањати се на статистику, већ направити приближни прорачун и на основу бројева схватити који систем је прави за вас.

Промоција интернет продавнице, шта треба да знате?

У првој фази, важно је да одлучите да ли имате финансијске могућности да бисте промоцију продавнице поверили професионалцима, или ако то желите сами да разумете. И то и друга опција се дешавају, међутим ако одаберете друго, оставит ће се много више времена за напредовање.

Video: Deutsch lernen im Schlaf & Hören, Lesen und Verstehen-B2-81 - 🇸🇾🇦🇿🇹🇷🇨🇳🇺🇸🇫🇷🇯🇵🇪🇸🇮🇹🇺🇦🇵🇹🇷🇺🇬🇧🇵🇱🇮🇶🇮🇷🇹🇭🇷🇸

С првом опцијом је све јасно; требате наћи професионалца, упознати се са његовим портфељем и цјеником. А ако вам све одговара - закључите уговор и сачекајте прве наруџбе.

Шта је потребно за интернет продавницу? Отварање и промовисање Интернет продавнице сами (4)

Ако се одлучите на други пут, издвојите пуно слободног времена. Требаће вам да проучите детаљне информације о промоцији и да их спроведете. Будући да сте и даље нови у овом послу, можда ће вам требати више новца да га промовишете. Међутим, не очајавајте, све ће се то исплатити у будућности. Пошто ћете и сами разумети како то функционише, и правовремено прилагодите стратешки план за промоцију.

Говорећи о плану, да ли сте проучили све информације? Време је да направите план за промоцију. Требало би бити врло детаљно и укључити све аспекте. Временом ћете је мало прилагодити. Али упркос томе, то ће вам бити смерница. Подесиће смер за вашу акцију. А ово је веома важно, знаћете где се треба кретати, до којег циља желите да дођете и како ћете га остварити. Планирање гарантује 50% успеха.

Где да промовишете интернет продавницу?

Дакле, план промоције је спреман. Али на којој платформи да врти продавницу.

 1. Најосновније су претраживачи. Као што сте већ прочитали, претрага се врши по кључним речима. Важно је да напишете текст са потребним фразама за претрагу и поставите га на веб локацију, поштујући одређене захтеве. Тако ће страница порасти у резултатима претраге и више људи ће моћи да види вашу продавницу.
 2. Популарне апликације за огласе или посебне странице. Ово је бесплатна платформа за промоцију вашег предузећа. Захваљујући овим ресурсима, можете креирати бесплатно оглашавање на мрежи путем интернета.
 3. Друштвене мреже. Ово је тренутно најмоћнија промоциона платформа. И то није случајност. Свакодневно све више и више људи користи друштвене мреже. По правилу за то они наводе основне податке о себи. И уз прави приступ, између њих можете бирати циљану публику која вам одговара и показати им циљано оглашавање.

Шта је потребно за интернет продавницу? Отварање и промовисање Интернет продавнице сами (5)

Главна ствар, када користите циљано оглашавање, је правилно конфигурисање циљне публике и писање маркетиншког наслова. Али то није све! Одаберите привлачну слику тако да дефинитивно заустави поглед особе на себе, занима га.

Video: Deutsch lernen im Schlaf & Hören Lesen und Verstehen Niveau B2 - Alltag und Beruf 1/4 - (27)

Јасно је да нису сви људи који виде огласе одлазе на вашу веб локацију. Али, ипак, што више људи то види, више ће отићи на локацију и купити наше производе. Тако се продајни левак постепено смањује, а на излазу добијамо жељени резултат.

Дизајн Интернет продавнице

Како направити интернет продавницу? Који дизајн одабрати? Ова питања се тичу многих амбициозних предузетника. Овде, као и у опцији промоције, постоје 2 могућа начина. Или унајмите професионалца и платите му новац за прелеп дизајн. Или то научите сами. Изаберите који вам је курс важнији: било време или новац.

Новац је важан - сами проучите информације, испробајте различите дизајне. Иди на то! На Интернету постоји пуно информација о овој теми и свако може да научи. Ако сте одабрали новац, потражите надлежног стручњака за ово питање. Упоредите своје финансијске могућности и будите сигурни да процените ниво вештине дизајнера. Уз то, важно је да уживате у његовом стилу рада. Понекад се деси да је мајстор добар, али имате различите идеје о коначном резултату. И на крају, ваша сарадња не успева. Потражите особу са чијим радом сте у потпуности задовољни!

Контакти веб продавнице

Веома је важно навести контакте продавнице како би људи могли да вас контактирају, поставите сва ваша питања и добили повратне информације. Најбоље је да напишете контакт број веб продавнице. Препоручљиво је да то буде бесплатно за купце.

Ако наведете број телефона интернетске продавнице, то ће одмах подићи статус вашег ресурса у очима купаца. Људи ће приметити да сте озбиљна компанија и биће спремнији да сарађују с вама.

Сторе ектенсион

У почетку ћете моћи самостално да управљате радом продавнице. Међутим, како се проширите, требат ће вам помагачи. Што више продаје имате, више ћете имати посла. Делегирајте је! А ослобођено време се боље троши на развој, аутоматизацију и модернизацију продавница. И такође на одмору.

Ако учините све како треба, након неког времена моћи ћете да делегирате апсолутно све овлашћења. А то значи добити пасиван приход. А ово ће отворити многе могућности. Нећете бити везани за неко одређено место, моћи ћете да путујете.

Video: The Internet of Things by James Whittaker of Microsoft

Шта је потребно за интернет продавницу? Отварање и промовисање Интернет продавнице сами (6)

Због чињенице да су интернет технологије веома развијене, можете даљински управљати својим послом.

Која је предност интернет продавнице?

Таква продавница има неколико предности. За купце:

 • Цене су ниже због чињенице да су укупни трошкови нижи.
 • Нема потребе да трошите време и новац путујући до продавнице.
 • Можете обавити куповину у било које погодно време и из било којег света.

Шта је потребно за интернет продавницу? Отварање и промовисање Интернет продавнице сами (7)

И које су предности продавача?

 • Непостојање трошкова за закуп продавнице, односно цена робе је нижа, што значи више купаца.
 • Одличан домет публике. Купци нису ограничени на регион у којем се налази продавница.
 • Недостатак великог броја запослених.
 • Способност за рад на даљину.

Уз то, у интернетској продавници не можемо потрошити пуно времена у потрази за потребним предметима, већ их сортирати према потребним параметрима и одмах одабрати управо оно што вам треба. У офлајн продавници то није стварно. Провешћете много времена у потрази за стварима које су вам потребне према одговарајућим параметрима.

На пример, потребан вам је купаћи костим 42 величине црвене боје не више од 1000 р. Како ћете претраживати?

 • Ако је ово интернетска продавница, тада ћете ставити 3 филтера, и то: величина - 42, цена - не више од 1000 рубаља и боја - црвена. Можете истовремено да упоредите понуде у неколико продавница без напуштања свог дома и без губљења времена на путу.
 • Ако више волите офлајн продавницу, мораћете да одете у тржни центар. Обиђите све тачке у којима се продају купаћи костими. Запамтите их визуелно, упоредите по цени. За остале карактеристике и на основу тога одаберите ону која је тачна за вас. Али то није баш згодно, јер чак и ако одаберете 5 купаћих костима, није чињеница да ћете се сјетити која вам се више допала. Нећете имати пред очима све могућности са ценама и нећете моћи да створите објективно мишљење.

Бавите се заслугама. Постоје ли недостаци такве продавнице?

Video: 🐍 Python 101: Learn Python Basics for Absolute Beginners [FULL Course]

Не постоји савршена продавница. Интернет продавница 1 има значајан недостатак - ствар не можете видети пре стварности. Важно је да многи људи додирну, додирну, прегледају неку ствар горе-доље, а понекад и мере. А такви су људи који су ретко купци у интернет продавници. Па чак ни нижа цена за њих није најважнији критеријум.

Таквим људима је боље да преплате за неку ствар, али биће потпуно сигурни у њен квалитет, потребну величину, као и у потрошачка својства и карактеристике квалитета производа.

Закључак

Ово је профитабилан посао. Шта је потребно за интернет продавницу? Главна ствар је добро размислити о дизајну, лијепо дизајнирати веб мјесто, навести све своје контакте, додати разне платне системе. Не заборавите да пружите додатне врсте услуга. Као и погодан навигациони систем.

Videos

1. Мистерија Мисси Беверс-Црквено убиство
(Seekers Crime )
2. Deutsch lernen im Schlaf & Hören Lesen und Verstehen Niveau B1 - 2/2 Teil 2 (37)
(Ratito)
3. My Friend Irma: Buy or Sell / Election Connection / The Big Secret
(Remember This)
4. CS50 2015 - Week 1
(CS50)
5. Crypto Pirates Daily News - Tuesday January 19th, 2022 - Latest Crypto News Update
(Crypto Pirates)

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated: 06/30/2022

Views: 5229

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.