СИП телефонија - шта је то? Интернет телефонија (ИП телефонија): коментара (2022)

У последњих неколико година, велику популарност стекао СИП-телефонију. Какав комуникације стандарда? Како је постављање одговарајућих софтверских и хардверских решења за правилну употребу од њих? У неким случајевима, таква веза је повољнија у односу на традиционални, одвија кроз редован телефон? Сада ћемо испитати ове и друге проблеме.

терминологија

СИП телефонија - шта је то? Које су карактеристичне одлике ове технологије? ИП телефонија - то је исти? Све зависи од методологије за класификацију стандарда комуникације, који се узимају као основа. Већина њих данас су четири.

Према првом, СИП и ИП-телефоније - потпитање глобалних концепата. Шта? Неки стручњаци га зову "Интернет телефоније", други - "ВоИП технологија", гласом преко ИП - глас преко ИП, Интернет протоколу. ИП телефонија је, на основу овог концепта, обележје - затварање комуникационих технологија. Заузврат, СИП-басед једињење на отвореном протокола једињења.

Друга методологија укључује СИП-везу - приватни опција је већег капацитета појам који делује ИП-телефоније. Заузврат, када је у питању затварање протоколе везе које су обично из на основу марке припадности софтверских и хардверских решења која се нуде на крајњег корисника. На пример, Скипе, Гоогле Воице итд Дакле, отворени технологије - .. Да ли је СИП-телефоније.

Трећи тумачење наводи да су обе ове врсте у процесу природног развоја тржишта телекомуникација у ствари једна иста група технологија, односно оних који на основу претежно хардверских решења. И зато што у већини контекстима може се користити као синоними. Заузврат, они се противе пре свега софтвер комуникационе методе - исти глас услуге Скипе и Гоогле.

Четврти тумачење, у оквиру које постоји разлика између појмова СИП и оних које ИП телефоније, на основу разлике у циљу изградње одговарајуће инфраструктуре комуникацију. Као по правилу, на СИП-стандарди омогућавају да организују типичне телефонске мреже са широким сетом функција везаних за прослеђивање, обуздавање секретарицу, и тако даље. Д ИП телефонија омогућава да изгради инфраструктуру са широким спектром могућности. Тако, мрежа може бити повезана не само телефоне и АТС, али и систем "паметне куће", или оне уређаје које могу да се у категорију "Интернет ствари".

tehnologija карактеристике

Шта је апсолутни знак који се одликује СИП Интернет телефоније типа? Вероватно, то је отвореност, учешће бесплатно, флексибилан у својим извештајима. У том смислу, дајемо могућности да одговори на питање: "СИП-телефонију - шта је то":

- ВоИП комуникација са отвореним протоколом;

- ИП телефонија, на основу слободних технологија;

- углавном хардверско решење (врло слично као и обичан телефон);

- систем у којем рад је карактеристично за "телефон" типу уређаја.

Али, у исто време се узме у обзир да је сваки од тих тумачења може бити истина (као и имају притужбе из ИТ-експерата који поштују друге класификације које нисмо навели, али они су ту). Али основни критеријум за пријаве је прва тачка - који се односи на отворености комуникационих технологија.

Зашто СИП телефонија?

Пошто се бавио карактеристикама технологије, као што је СИП-телефонију (шта је то, шта су његове карактеристике), можемо покушати да одговори на питање зашто је у принципу непотребно. То је боље од стандардног телефонског прикључка (ако говоримо о хардверу имплементације технологије) или Скипе, Гоогле Воице (повезаним са софтверским решењима)? Стручњаци идентификовати следеће карактеристике комуникације путем од СИП-:

1. Цене за једињења су генерално знатно нижи него код употребом затвореног комерцијалних апликација.

2. Више флексибилан подешавање (у већини случајева) СИП-системи, када је реч о пословној примени. Бициклизам опрема и софтвер који се може претворити у СИП систем аналогног пуном централе. У том случају, трошкови спровођења одговарајућих решења ће бити несразмерно мањи.

3. Способност да прима долазне позиве на фиксне бројеве. Исто Скипе је првенствено усмерена на Интернету цхат корисника, од којих је свака напуњена са програмом, а ради у "онлајн" режиму. Они немају на располагању телефонског броја у међународном формату (ако нису наредили "виртуелни"). Да позове телефоном, рад у СИП-систему, могуће је са конвенционалним системом, и мобилни. У том случају, постоје две опције. У првом се користи по броју доступни путем СИП-провајдер, и јединствени кориснички ИД. У другом случају, кориснички налог је повезан "виртуелни" директан број који изгледа као стандардни телефон у међународном формату.

Важно је напоменути да је "виртуелни" број, или предложени добављач нема стварне гео-референцирање. То могу бити код који је карактеристичан за одређене земље или града, али то не значи да корисник мора бити у одговарајућим координатама.

Предности СИП-телефоније

Тако су главне предности СИП-телефоније за куће или у канцеларији, у поређењу са стандардом ( "аналогни") комуникацију, како слиједи:

- јефтиније цене (и у многим случајевима - опреме);

- непостојање "везују" на одређеном месту (можете комуницирати тамо где постоји интернет).

Заузврат, предности су СИП технологије у односу на софтверским решењима, као што су Скипе, су следећи:

- јефтиније у многим случајевима, позива на редовне телефоне;

- способност да прима позиве из фиксне уређаја.

Принципи рада СИП-телефоније

Како СИП-телефонију? Конфигурисање СИП-везе - да ли је комплекс? Принципи су оба врло једноставна.

Радови овог типа везе је. Претплатник региструје свој налог код провајдера СИП телефоније или ИСП. Он прима наређење, као што смо раније рекли, лични број у СИП-систему. По правилу, то је пет цифре (али може бити више цифара). Чим корисник уз помоћ посебног софтвера, или телефоном, прилагођена СИП-технологија, повезивање на свој рачун, то може да или примате позиве.

Што се тиче одлазне позиве, све је једноставно: морамо да се понашамо као да је то било у рукама корисника нормално телефона (регрутује жељени број у међународном формату). На пријему позива мало компликованије. Постоје два шеме - користећи виртуелни број телефона без њега. Која је разлика? У првом случају купимо број од истог добављача или другог провајдера који је специјализована за њихову продају (чешће или, однесите га у "закуп" о условима накнади за лиценцу), а онда уз то преусмерени на СИП-број. Овај други структура је следећа: прво, постоји у међународном приступни број формата, која је у власништву даваоца. На пример, ово: +7 495 7776675 (сада популарна Задарма). Онда - "екстра" и истовремено лични број телефона. У случају да је обично петоцифрена Задарма. Између језгра и други број са враћања поставке софтвера обично постављене пауза знаке - п.

Позив, дакле, могуће је путем виртуелног броја - ако је позив се аутоматски преусмерава на рачун. Или користите број ИСП приступ, плус додатни - онај који је везан на рачун претплатника. Под условом, наравно, та особа је на мрежи преко програма или уређаја који подржава СИП-позиве.

Могућност СИП-телефонију

Колико је корисно опције СИП телефонија можете користити у пракси? Постоји много опција. Размотримо пример где СИП-број се користи у страној задатку као дивног алтернатива скупе телефонске позиве преко обичног телефона.

СИП-оператери раде у Русији, успостављање сарадње са иностранству. И зато што њихови клијенти могу искористити одговарајућих комуникационих технологија, док су у иностранству. Могуће је, нарочито, захваљујући увођењу међународне праксе елемента као што је СИП сервер код.

Код СИП Сервер

Шта је то? Чињеница је да омогућава руски претплатника на територији друге државе, позива у свој дом, користећи велики број локалних ИСП, а не чињеница да ради у Руској Федерацији.

Једноставан пример. Ми смо, на пример, у Италији. Претпоставимо да морамо да позовемо у Русији на другој СИП-број (под условом да при руци - само стационарни, на пример, хотел, телефон). Можемо да позив на два начина:

1. Бирајте број пријатеља, користећи код провајдера за приступ руски. Ако овај Задарма, бројке су: + 7 495 7776675. Затим унесите број од пет цифара телефона. Али је вероватно да ће нас коштати. Позиви из Западне Европе не разликују јефтиноћа у Русији.

2. Позовите пријатеља, уместо руске еквивалент приступних бројева - али за локалну провајдера. И у вези са Задарма код СИП сервер. Приступни број локалног ИСП може научити бициклизам ресурси одговарајући правац - где можете одредити земљу и град у којем се налазимо. Претпоставимо да смо у Торину. А онда је најбоља опција би била: + 39-011-19887800. СИП сервера кода за Задарма смо тамо уче у директоријуму. Он и четири прилично лако запамтити - 9791.

Како назвати? Прво регрутује Турин приступни број. Затим је одржао кратку паузу и унесите код Задарма СИП-сервер. А онда - петоцифрени број рачуна нашег пријатеља.

Међународни позиви бесплатно

Веома важно, креће особу да гледамо ове технологије као СИП-телефонију - оцењује позив. Шта ће бити? Највероватније, најнижи. Пошто смо позвати хотел у Торину на број у истом граду, однос ће вероватно бити слободан. Преусмеравање са италијанским бројем приступа руском СИП сервер код, у складу са споразумима између предузећа, се не наплаћује. Долазне позиве на други број, вероватно је и бесплатно (ако не користи преусмеравање). Као резултат позива, да или не плаћа или плаћа врло мали трошак за локалну позив на број Торина, који можемо ставити хотел. Ми имамо посла са јединственим феноменом: на располагању међународна, и, штавише, са великом вероватноћом слободне, СИП-телефоније.

Нон-тип инум

Рекли смо да се зовемо некога ко се не користи ИСП приступну телефон који не може изгледати врло згодан, могуће је, бициклизам "виртуелни" број. Међутим, релативно скоро, руски корисници на располагању трећа опција да позивате. То подразумева укључивање у "глобалног" број телефона инум. Оно што је његова специфичност?

инум број се уписује у употреби међународне организације ИТУ. У принципу, може се сматрати нека врста виртуелне броја. Он је увек почиње са кодом 883 (510), а ово правило је исти за све кориснике повезани на њега, без обзира на њихову националност и стварног положаја земље. инум бројке могу издати локалне оператере СИП-телефоније.

Треба напоменути да је наплата одлазне позиве ка инум са фиксним телефонима су веома привлачна. У многим случајевима, то је јефтиније, ако особа има - национални број телефона. И зато варијанта инум су пожељни само ако саговорник се користи за програмирање СИП-телефонију или СИП-уређај. Идеално - ако су оба повезана са истог оператера. Али, чак и ако то није случај - није критична. Тарифе за такве позиве нису тако велика као што се од фиксних оператора мреже на услуга, као што су МТС или "Ростелеком". СИП телефонија, као што смо рекли на почетку, карактерише пре свега нижим трошковима комуникације, у поређењу са традиционалним технологијама. У неким случајевима, тарифе за позиве према инум бројева су доста ниске у ВоИП-услуга - исто Скипе, Гоогле и бројне аналога.

СИП телефонија и хардверска решења

Хајде да проучи аспект коришћења СИП-комуникације коришћењем технике хардвера. Која су решења овде, можете користити? Стручњаци зову три следеће групе:

1. Користећи СИП-апликације за мобилне уређаје. У том случају, имплементација хардвер технологије ће служити као паметног телефона или таблета. Све што је потребно за комуникационих сесија - је стабилна интернет конекција. При овој брзини не мора бити висока. Као по правилу, високог квалитета гласа канал комуникације довољно 100-200 кбит / с. Дати најбољу стабилност Ви-Фи једињење (под условом да је "дистрибуира" рутер који је повезан на ДСЛ или канал влакна) и 3Г и 4Г-стандардима.

2. Помоћу СИП-уређаје. Споља, они изгледају исто као и уобичајених аналогних телефона. Конфигурисање СИП-приступ је направљен (упркос недостатку већине програмских интерфејса) је лако - према приложеном приручнику, као и брифинг са провајдером сајта. Приликом избора одговарајућег уређаја, важно је да се купи онај који је компатибилан са Интернет приступа технологији. Већина модерних мобилних телефона користи Ви-Фи везу.

3. Користећи СИП-адаптер. Ови уређаји обезбеди "посредник" између конвенционалног, аналогних телефона и Интернета канал (често исто као Ви-Фи једињења). Неки од њихових модела подржавају истовремено повезивање неколико телефона.

Наравно, можете искористити толико могућности СИП-телефонију и користите рачунар повезан на Интернет. Одговарајуће програме омогућавају да се и примате позиве у процесу комуникације са другим СИП-претплатника, или људи који уживају редовну телефон.

Главни услов функционалности сва три формата комуникације - постојање стабилне интернет везе. Најбоља опција - један од модерних кабловским технологијама. Такође, можете да користите мобилни уређај у простор на мобилни оператер са добром јачине сигнала и уз подршку велике брзине приступа веб стандардима.

Такође је указао на разноврсност ове технологије као СИП-телефоније. То није само стандардне комуникације, али и пуноправни механизам за организовање комуникацију унутар великог (а не) канцеларији, код куће, одлично средство да спасе приликом путовања у иностранство, да комуницира са пријатељима и пословним партнерима у другим земљама - видећете ускоро!

Већина данашњих услуга нуде опције не само на пријем и преусмеравање позива, али и да би се снима гласовну поруку, да дистрибуира долазне позиве на адресе, користи аутореспондерс, омогућите функцију "назвати" и друге корисне функције. У том случају, квалитет комуникације у већини случајева, не заостаје за оним које је постигнуто у последњим дигиталне телефонске линије.

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Van Hayes

Last Updated: 06/06/2022

Views: 5237

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.